Kuten hyvin tiedetään, on Venezuelassa ollut viime vuosina valtavia yhteiskunnallisia ongelmia, joista maa ei kovin hevillä jaloilleen nouse. Kansa sai epäilemättä iloa viime viikon perjantaina Argentiinasta otetusta 3-1 -voitosta, mutta maaliskuun toisessa harjoitusottelussa – epävirallisessa sellaisessa – Katalonia oli parempi maalein 2-1.

Gironassa pelatun Katalonia-ottelun jälkeen huomiota on herättänyt Venezuelan suurimpien tähtien tuohtumus sosiaalisessa mediassa. Venezuelassa on epäilemättä tällä hetkellä suurempiakin ongelmia, mutta silti jalkapalloijoiden kiukku on yksi osoitus lisää maan pulmavyyhdistä.

Venezuela vaihtoi äskettäin paitavalmistajansa Adidaksesta italialaiseen Givova-merkkiin. Givova ei kuitenkaan onnistunut toimittamaan Vinotinton pelaajille asianmukaisia varusteita aikataulun mukaisesti Katalonia-peliin. Kukin pelaaja sai treeneihin käyttöönsä vain yhden paidan ja yhdet shortsit, ja kuten kapteeni Tomás Rincónin ja Newcastlen Salomón Rondónin postaamista kuvista käy ilmi, olivat Katalonia-ottelussa käytetyt pelipaidat kaukana virallisista.

Givova oli saksinut Venezuelan paidoista pesulapun irti ja ommellut logon paidassa olleen Quechua-merkin päälle. Quechua tunnetaan ennen kaikkea retkeilyvarusteistaan.

– Givova, me vaadimme maksimaalista kunnioitusta maajoukkueemme pelipaidalle ja joukkueen jokaiselle jäsenelle. Se, ettemme saaneet teiltä pelipaitoja tälle päivälle ja kiinnittitte sen sijaan vain logon ostamiinne paitoihin, on säälittävää ja häpeällistä, Rincón kirjoitti Twitterissä.

Tomás Rincón

@TomasRincon5
Givova le exigimos máximo respeto a nuestra camiseta nacional y a cada integrante del equipo.

No tener camisas para jugar hoy y estampar unas que compraron es lamentable, lo de ustedes es vergonzoso.

Matteo

@Steakowskii
Topic change - recording FTW today, send me the funniest football stuff you've seen this week
Tomas Rincon and Salomon Rondon published these photos which show how their kits, provided by Givova, were just a normal shirts from Decathlon, but Givova cut all price tags and covered all emblems with Venezuelan badges and their brand logos

Netin salapoliisit selvittivät nopeasti, että kyseessä olivat maastopyöräilypaidat, joita Quechua myy urheiluvälinekauppa Decathlonin kautta. Paitojen hinta on nettikaupassa vaatimattomat kymmenen euroa.

Ryan Rosenblatt

@RyanRosenblatt
Venezuela played their first match in Givova kits/gear after switching over from adidas and Tomás Rincón just lit them on fire after

Jack Lang

@jacklang
Kit provider of the week: Givova, who didn't have enough shirts for Venezuela's game against Catalonia, so just nipped to Decathlon and hoped the players wouldn't notice