Rooman derby oli yhden joukkueen näytös – ”Tällaiset illat jäävät Lazion historiaan”

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:ssa pelattiin lauantaina pääkaupungin paikallispeli, Lazion ja AS Roman välinen Derby della Capitale.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Roma oli vahvempi lukemin 3-1, mutta lauantai-iltana nähtiin Lazion näytös. Biancocelesti kukisti paikallisvastustajansa Rooman olympiastadionilla 3-0 Felipe Caicedon, Ciro Immobilen ja Danilo Cataldin maaleilla.

Ottelun vähemmän pelannut Lazio saavutti voitolla viidentenä majailevaa Romaa sarjataulukossa, ja joukkueiden välillä on enää kolme pistettä.

Lazion päävalmentaja Simone Inzaghi hehkutti joukkueensa esitystä ottelun jälkeen.

– Tämä merkitsi meille paljon, ja voitto antaa meille runsaasti intoa jatkoa ajatellen, kommentoi Inzaghi DAZN:n haastattelussa.

– Meillä oli vain kolme ja puoli päivää aikaa valmistautua tähän, mutta jätkät tekivät uskomattoman työn. Olemme iloisia, että saimme annettua näin mahtavan illan faneillemme, sillä tällaiset illat jäävät Lazion historiaan.

Inzaghi joutui tekemään ison muutokseen ihannekokoonpanoonsa, koska hänen ykköshyökkääjänsä Immobile reputti ottelupäivän aamuna kuntotestin. Immobile päästettiin kuitenkin viimeiseksi puolituntiseksi kentälle ja hän iski pian vaihtonsa jälkeen Lazion pilkulta kahden maalin johtoon.

– Minulla oli hieman epäilyksiä kokoonpanosta, sillä Immobile ei ollut sataprosenttisessa kunnossa, eikä se ollut helppo päätös jättää hänet penkille. Marco Parololla oli myös turvonnut nilkka, joten minun oli tehtävä vaikeita päätöksiä, jatkoi Inzaghi.

– Tänään pelanneet ansaitsevat paljon ylistystä. Kaikki Caicedosta keskikenttäpelaajiin ja puolustajiin tekivät niin hyvää työtä.

– Se fakta on ja pysyy, että Lazio voi aiheuttaa vaikeuksia mille tahansa vastustajalle.

– Tänään (lauantaina) on äitini syntymäpäivä. En usko, että olisin voinut antaa hänelle parempaa lahjaa kuin tämä voitto.

Myös AS Roman päävalmentajalla Eusebio Di Francescolla oli huolia avauskokoonpanostaan ottelun alla. Tähtipuolustaja Kostas Manolas sairastui vatsatautiin vain muutamia tunteja ennen pelin alkua. Roman toppariparina pelasivat Juan Jesus ja Federico Fazio, jotka olivat läpi ottelun suurissa vaikeuksissa.

Yhden sairastumisen piikkiin Di Francesco ei tappiota laittanut, mutta hänen mielestään tulos ei kerro koko totuutta ottelusta

– Me emme todellakaan olleet ottelun vaatimalla tasolla ensimmäisellä puoliajalla. Me reagoimme tauolla hyvin ja meillä oli useita saumoja tasoittaa, mutta (Immobilen) rangaistuspotku vei tuulen purjeistamme.

– 3-0 on aivan liian raskas tulos koko ottelun huomioon ottaen.

– En tiedä, miksi me aloitimme niin jähmeästi, koska derbyä on mahdotonta aliarvioida. Tämä joukkue tarvitsee mentaalisesti vielä paljon työtä. Meillä oli useampi positiivinen tulos takana, joten tämä takaisku ei ollut se, mitä halusimme.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.