Saksan maajoukkueestakin tutun Nils Petersenin isä Andreas Petersen on saanut Koillis-Saksan jalkapalloliitolta vuoden mittaisen toimitsijakiellon. Lisäksi 58-vuotiaalle Petersenille mätkäistiin 6 000 euron sakot.

Syynä Andreas Petersenin rangaistukselle on väitetty yritys manipuloida ottelutuloksia. Andreas Petersen on Saksan neljännellä sarjatasolla Regionalligassa pelaavan Germania Halberstadtin urheilujohtaja.

Aiemmin myös valmentajana toiminut Petersen on kiistänyt kaikki syytteet. Hän aikoo valittaa saamastaan rangaistuksesta.

Jalkapalloliiton lakimiesten näkemyksen mukaan Petersenin yritys manipuloida marraskuun lopussa pelatun Babelsberg-Halberstadt -ottelun tulosta on riittävän pitävästi todistettu. Babelsberg voitti ottelun 3-1.

Petersenin kerrotaan soittaneen kahdelle tuntemalleen Babelsbergin pelaajille ja tarjonneensa näille rahaa, jotta nämä pelaisivat huonosti. Pelaajat kuitenkin kieltäytyivät tarjouksesta eikä raha liikkunut.

– Oikeus pitää selvänä, että herra Petersen yritti vaikuttaa ottelun kulkuun kahden Babelsbergin pelaajan kautta saadakseen omalle seuralleen hyötyä, oikeusistuimen puheenjohtaja Stephan Oberholz totesi Frankfurter Allgemeinen mukaan.

Rangaistuksessa otettiin huomioon Petersenin tapauksen julkinen näkyvyys, ja sen tuomat henkiset ja taloudelliset vaikutukset hänen elämäänsä. Siksi toimihenkilöä ei lopulta erotettu liitosta pysyvästi, eikä rangaistuksesta määrätty vielä pidempää.

Petersenin uskotaan toimineen yksin, eikä hänen toimintansa ollut Germania Halberstadtin muun johdon tiedossa.

30-vuotias kärkimies Nils Petersen pelaa seitsemättä kauttaan Saksan Bundesliigassa. Hän pelasi vuonna 2016 Saksan loppuotteluun edenneessä joukkuessa Rio de Janeiron olympiakisoissa. Saksan A-maajoukkueessa Petersen on pelannut kaksi ottelua. Hän oli ehdolla viime kesän MM-kisajoukkueeseen, muttei mahtunut lopulliseen kisaryhmään. Tällä kaudella Petersen on tehnyt Freiburgille 21 bundesliigaottelussa kahdeksan maalia. Viime kaudella osumia syntyi peräti 15.