Serie A:ssa pelataan kärkikamppailu, joka tuskin vaikuttaa itse mestaruusjahtiin – miten käy Juventuksen hurjan vierasputken?

© Kuva: Getty Images

Viikonloppu huipentuu Italian Serie A:ssa kärkikamppailuun, jossa sarjaa johtava Juventus vierailee sunnuntaina toisena sarjataulukossa olevan Napolin luona.

Asetelma ei ole kuitenkaan lähellekään niin kutkuttava kuin vaikkapa Englannin Valioliigassa Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä. Juventus nimittäin näyttää menevän kärjessä menojaan, kävi sunnuntain ottelussa mitä tahansa.

– Periaatteessa nyt pitäisi olla ilmassa semmoisen ison ottelun tuntua, mutta kun katsoo tuota piste-eroa, niin 13 pinnaa tuntuu liian suurelta. Vaikka Napoli tuon pelin voittaisi, niin eipä tuosta taida mestaruustaisto enää aueta tälle kaudelle, sen verran vakuuttava Juventus on kuitenkin kotimaassa ollut, Ruudulle Serie A:ta selostava Velja Engström huokaa SuomiFutis-sivustolle.

Tunnelmat Torinossa saattavat olla tällä hetkellä hyvinkin kaksijakoiset. Serie A:ssa Juventus on dominoinut läpi kauden ja on vieläkin tappioitta 25 kierroksen jälkeen, mutta eurokentillä joukkue jäi hiljattain jyrän alle häviämällä Atletico Madridille 0-2 Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Juventuksella on kaksi peliä aikaa saada paletti siihen kuntoon, että joukkue pystyy vielä haastamaan madridilaisjoukkueen 1,5 viikon päästä. Napolin jälkeen raitapaitoja vastaan asettuu sarjapelissä Udinese ensi viikon perjantaina.

Engström uskoo Massimiliano Allegrin olevan Juventuksen päävalmentajana sen luokan ammattilainen, että italialainen pystyy nostamaan suojattinsa taistelemaan Mestarien liigan puolivälieräpaikasta.

– Tässä pelissä voisi odottaa, että Napoli kohtaa aika sisuuntuneen Juventuksen. Nyt on periaatteessa hyvä mahdollisuus testata kovaa vastustajaa vastaan vieraskentällä vähän sellaisia juttuja, mitä ehkä haluaa käyttää Atleticoakin vastaan kotikentällä.

Allegri nousi suuriin otsikoihin Italiassa torstaina, kun luotsi poisti kaikki sosiaalisen median tilinsä. Syynä on pidetty runsasta negatiivisen palautteen määrää ja Allegrin perheeseen kohdistettua solvausta. Italialaisen Tuttosportin mukaan kyse oli kuitenkin puhtaasti siitä, että Allegri kyllästyi sosiaaliseen mediaan ja vetäytyi some-kuvioista sen takia.

Tukevan tuntuisesti toisella sijalla majaileva Napoli ei ole hävinnyt Juventuksen tavoin ainuttakaan kotiottelua kuluvan kauden Serie A:ssa. Juventus on siis ison haasteen edessä, jos se aikoo onnistua ryöstöretkessään.

– Joukkueiden ero sarjataulukossa on syntynyt puhtaasti vieraspelaamisesta. Siinä Juventus on pystynyt vetämään yhtä hyvin vieraissa kuin kotonaan, ja Napolille on puolestaan tullut kolme vierastappiota. Siitä se piste-erokin äkkiä kasvaa aika isoksi, Engström huomauttaa.

Kauden avauskohtaaminen päättyi Juventuksen kotona 3-1-lukemiin siitä huolimatta, että Napoli johti ottelua ensimmäisen 10 minuutin jälkeen. Viime kaudella molemmat Serie A:n väännöt päättyivät 1-0-lukemiin ja kummallakin kerralla vierasjoukkue voitti.

– Avauskohtaamisessa Juventus otti ansaitun voiton, mutta viime kaudella Napoli näytti pystyvänsä voittamaan Juventuksen. Ja oli joukkueella hetkensä myös tuossa ensimmäisessä keskinäisessä, Engström sanoo.

– Uskon, että Carlo Ancelotti on sellainen kaveri joka on katsonut hyvin tarkkaan syksyn keskinäisen pelin nauhat ja tekee muutoksia eikä varmasti tee Allegrille tätä peliä helpoksi. Ancelotti on niin kokenut kaveri, että hän pystyy eliminoimaan ne asiat, millä Juventus hallitsi ensimmäistä keskinäistä.

– Napolissa tuskin halutaan, että Juventus pystyy pelaamaan koko kauden tappioitta. Se ei tee hyvää Serie A:lle eikä nosta kenenkään silmissä sarjan arvoa, että yksi joukkue pystyy pelaamaan tappiottoman kauden. Nyt olisi Napolilla hyvä paikka katkaista tuo putki.

Ottelun mielekiintoa lisää sekin, että molemmilla ryhmillä on käytännössä parhaat miehistöt käytettävissä. Kummallakin on vain pari poissaoloa, joista merkittävin lienee Napolilla Raul Albiol ja Juventuksella sydänvaivainen Sami Khedira.

Maalitykki Cristiano Ronaldon uskotaan olevan sunnuntaina pelikiellossa, vaikka tähtipelaajan uusioitiin aiemmin tällä viikolla kärsivän nilkkavammasta. Juventuksen portugalilainen luottomies on kuitenkin palannut harjoituksiin, ja Engström uskoo ”CR7:n” olevan ainakin vaihtopenkillä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros