Simo Valakarille pitkä jatkosopimus – ”Jalkapallossa ei aina ole kyse vain rahasta”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Norjalainen Tromsø IL tiedotti aivan uuden Eliteserien-kauden kynnyksellä solmineensa pitkän jatkosopimuksen suomalaisen valmentajansa Simo Valakarin kanssa. 45-vuotiaan Valakarin vanha sopimus oli voimassa vuoden 2020 loppuun, mutta nyt sitä jatkettiin kahdella vuodella kattamaan myös vuodet 2021 ja 2022.

– Tärkein syy sopimukseni allekirjoittamiseen on, että haluan auttaa rakentamaan jotakin, sillä näen Tromsø IL:ssä suuren potentiaalin. Kaikki tietävät, ettei seuran taloustilanne ole paras mahdollinen, mutta jokaisella seuran työntekijällä on sama käsitys siitä, mihin haluamme seuraa viedä ja miten teemme sen. En halua ainoastaan korjata jotakin, vaan haluan rakentaa Tromsø IL:ssä jotakin, Valakari kertoo seuran tiedotteessa.

– Tietysti se vaatii paljon kovaa työtä, ja edessä on ylä- ja alamäkiä, mutta se kuuluu tähän matkaan. Totta kai haluan voittaa palkintoja, mutta minulle on vielä tärkeämpää se, miten teemme asioita ja ne ihmiset, jotka vievät meidät sinne.

Tromsøn joukkue on erittäin nuori, ja juuri se tekeekin Valakarille haasteesta erittäin houkuttelevan.

– Kun katson pelaajiemme ikiä, Morten Gamst Pedersen pois lukien, useimmat pelaajistamme eivät ole saavuttaneet huipputasoaan. Se tekee työstä erityisen mielenkiintoista. Olemmeko jo nyt siellä, missä voimme olla kahden vuoden päästä? Emme. Olemmeko jo valmiita kilpailemaan? Kyllä.

– Teen näiden pelaajien kanssa töitä joka päivä, ja näen heidän potentiaalinsa. Jalkapallossa ei ole aina kyse rahasta, vaan pelaajista ja meidän välisestämme suhteesta. Olen varma, että tuloksetkin tulevat vielä. Haluan nähdä pelaajien kehittyvän, sen myötä seuraavat hymyt ja fanien riemun, Valakari hehkuttaa.

Suomalaisluotsi on viettänyt Tromsøssä nyt reilut puolitoista vuotta, ja vakuuttelee viihtyvänsä Pohjois-Norjassa mainiosti.

– Minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen intohimoinen. Ensimmäisestä päivästä lähtien olen aistinut, että Tromsø on hyvin erityinen paikka. Olen ollut monissa paikoissa, mutta Tromsø tuntuu minulle kuin kodilta. Jos en tuntisi niin syvää yhteyttä seuraan, kaupunkiin ja kannattajiin, en olisi allekirjoitanut tätä sopimusta, Valakari vakuuttaa.

– Haluan, että jalkapallo merkitsee ihmisille jotain, ja olen kokenut sen, mitä Tromsø IL merkitsee. Fanit ovat uskomattoman iloisia, kun voitamme, mutta todella surullisia, kun häviämme. Tunnen sen kropassani. Se tuntuu melkein siltä, että tappio oli minun syytäni, ja siksi haluan tehdä kaiken voitavissani olevan, jotta he voivat iloita seuraavalla kerralla. Fanien luottamus oli myös tärkeä tekijä päätöksessäni.

Valakarin jatkosopimus kirvoitti ylistäviä lausuntoja myös Tromsøn seurajohdolta.

– Luulen, että kaikki pelaajat ja valmentajat, ja koko Tromsøn väki ovat iloisia tästä uutisesta. Simo on todella hyvä jalkapallovalmentaja ja persoona, josta hyvin monet tykkäävät, urheilujohtaja Svein-Morten Johansen kehuu.

– Simo on inspiroiva johtaja ja oikea mies sekä A-joukkueeseen että Tromsø IL:n kehittyvään seuraan, seurapomo Stig Bjørklund lisää.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS