Yle: Sergei Eremenko saa taas totutella isänsä korkeaan vaatimustasoon: ”Olin jo ehtinyt unohtaa sen”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK tiedotti tammikuun lopussa hyvin kiinnostavasta värväyksestä, kun se kertoi 20-vuotiaan Sergei Eremenkon vahvistavan tällä kaudella seinäjokisten miehistöä. Sergei Eremenko debytoi Veikkausliigassa jo vuonna 2014 isänsä Alexei Eremenkon alaisuudessa Jarossa, ja nyt kaksikon tiet kohtaavat jälleen.

Viimeisten viiden vuoden aikana Sergei Eremenko on pelannut sveitsiläisen FC Baselin junioreissa sekä Venäjällä Moskovan Spartakissa. Hän myös teki viime vuonna kohutun päätöksen ja antoi rukkaset Suomen maajoukkueelle ilmoittaen edustavansa jatkossa vanhempiensa synnyinmaata Venäjää.

– Olen täyttänyt 20 vuotta ja halusin joukkueeseen, jossa minulla on hyvä tilaisuus pelata paljon pelejä aikuisten tasolla. Suomessa on hyvä taso nuorelle pelaajalle ja nyt toivon, että minulla itselläni ja joukkueella on hyvä kausi edessä, Sergei Eremenko totesi Svenska Ylen haastattelussa.

SJK:ssa Eremenko taistelee peliajasta muun muassa Moshtagh Yaghoubin ja Maximo Tolosen kanssa. Haastetta hän ei pelkää.

– Se on pelkästään hyvä asia! Kausi on pitkä ja meillä on paljon pelejä, joten on tärkeää, että joukkueessa on paljon hyviä pelaajia. Minä ja varmasti kaikki muutkin haluamme yltää tällä kaudella mahdollisimman korkealle, ja siksi joukkueessa on hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle, Eremenko sanoo.

Kun Sergei Eremenko debytoi liigassa, oli hän vasta 15-vuotias pojankloppi. Nyt hän kokeekin olevansa kuin eri pelaaja.

– Tilanne on nyt toinen. Kun olin viimeksi isäni valmennuksessa, olin paljon nuorempi kuin nyt. Nyt olen ollut ulkomailla ja saanut paljon oppia.

– Tunnen olevani täysin erilainen pelaaja kuin aiemmin. Niin fyysisesti, henkisesti kuin teknisestikin. Olen kasvanut sekä ihmisenä että pelaajana, Eremenko vakuuttaa.

Maineikkaan jalkapalloperheen kuopuksena Sergei Eremenko tekemisiä on aina seurattu suurennuslasin kanssa. Vertailuilta Alexei Junioriin ja Romaniin ei ole voinut välttyä. Myös isä Alexei tunnetaan vaativana valmentajana, ja sen on saanut palauttaa mieleensä myös Sergei.

– Olin jo ehtinyt vähän unohtaa sen. Hän on kovempi kuin muistinkaan. Taktiikat ja peliajatukset ovat yhä melko samanlaisia, joskin vähän uutta on tullut sinne tänne.

– Vaatimustason huomaa jokaisissa harjoituksissa. Hän vaatii laatua jokaiselta syötöltä, jokaiselta vedolta ja jokaiselta taklaukselta. Kaiken täytyy tapahtua korkealla tasolla. Jos hänen vaatimuksiinsa ei vastaa, saa siitä kuulla.

– On parempi tehdä niin kuin hän sanoo, niin kaikki menee hyvin, Sergei Eremenko heittää.