Amsterdamissa kuin kotonaan – Cristiano Ronaldo Mestarien liigan maalikärki Ajaxin kotistadionilla

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo murskaa ennätyksiä siellä, täällä ja vähän huonommallakin säällä. Erään varsin kiinnostavan tilaston kärkeen hän nousi keskiviikkona Amsterdamissa, kun portugalilainen teki Juventukselle 1-0 -maalin tasapeliin päättyneessä Mestarien liigan puolivälieräottelussa Ajaxia vastaan (lue lisää ottelusta).

Maali oli 34-vuotiaalle Ronaldolle kaikkiaan kuudes Johan Cruyff Arenaksi ristityllä Ajaxin kotiareenalla Mestarien liigassa. Lukemalla hän nousi kyseisen stadionin UCL-maalitilaston ykköseksi – vain vierasjoukkueita edustaneena pelaajana. Ronaldon kanssa tasoissa on Zlatan Ibrahimovic, joka teki Ajaxille viisi maalia samalla stadionilla vuosina 2002-2003, ja yhden AC Milanin paidassa vanhaa joukkuettaan vastaan vuonna 2010.

Ronaldon kuusi maalia Johan Cruyff Arenalla ovat syntyneet vain kolmessa ottelussa. Kaikkiaan hän on tehnyt Ajaxia vastaan pelaamissaan kuudessa pelissä kahdeksan maalia.

Jari Litmanen teki Ajaxille Amsterdamissa yhdeksän Mestarien liiga -maalia, mutta niistä kuusi syntyi vanhalla De Meer -stadionilla ennen Johan Cruyff Arenan (vuoteen 2018 saakka Amsterdam Arena) avaamista vuonna 1996.

Cristiano Ronaldon tehokkuus Mestarien liigan pudotuspeleissä puhuttaa muutenkin, sillä keskiviikkoinen maali oli hänelle jo 41:s Mestarien liigan pudotuspelihistoriassa puolivälieristä eteenpäin. Tilaston kakkosella Lionel Messillä maaleja on 16.

Ronaldon tehokkuutta UCL:n pudotuspeleissä voidaan kuvata monellakin tapaa. Puhuttelevaa on sekin, että hän on tehnyt Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa enemmän maaleja kuin Arsenalin, PSG:n, Manchester Cityn tai Tottenhamin kaikki pelaajat yhteensä. Ronaldon pudotuspelimaalien määrä 64 on myös enemmän kuin tilaston toisella ja kolmannella, Messillä ja Thomas Müllerillä yhteensä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.