Barcan ex-tähti sarkastisen kiitollinen Pep Guardiolalle: ”Hän mahdollisti futishistorian parhaan siirron”

38-vuotias Samuel Eto’o on valittu neljä kertaa Afrikan parhaaksi jalkapalloilijaksi, ja häntä pidetään yhtenä mantereen kaikkien aikojen pelaajista. Kamerunilainen on edustanut ammattilaisurallaan 13 eri seuraa, mutta kaikkein pisimpään – viisi täyttä kautta – hän pelasi Barcelonassa.

Eto’o teki Barcelonalle 199 ottelussa 130 maalia, ja oli yksi joukkueen kantavista voimista vuosina 2004-2009. Hyökkääjä ei ollut kuitenkaan uskoa korviaan, kun hän kuuli, että seura aikoisi myydä hänet. Myyntipäätös johtui valmentaja Pep Guardiolan epäsuosioon ajautumisesta. Siitä Eto’o lateli nyt avointa tekstiä beIN Sportsin haastattelussa.

– Pep on asunut koko ikänsä Barcelonassa, mutta niinä vuosina, jotka minä vietin Barcelonassa, hän ei ymmärtänyt joukkuetta. Hän ei elänyt ryhmämme elämää, Eto’o täräytti.

Kaksikon välien kerrotaan alkaneen rakoilla, kun Guardiola alkoi peluuttaa Lionel Messiä Eto’on kustannuksella. Eto’o ei kuitenkaan omaa asemaansa ujostellut korostaa.

– Sanoin Guardiolalle, että hän tulee vielä pyytämään minulta anteeksi, sillä minä saan Barcelonan voittamaan, ei Messi.

– Se oli tilanne silloin. Messi tulisi myöhemmin, mutta se oli minun aikakauteni. Sitä voi kysyä Xavilta, (AndrésIniestalta tai keneltä tahansa.

Eto’o teki kaudella 2008-2009 La Ligassa 36 ottelussa 30 maalia ja viimeisteli Barcelonan avausmaalin Mestarien liigan 2-0 -voitossa Manchester Unitedista. Siksi päätös myydä hänet löi kamerunilaisen ällikällä.

– Senaikainen asianajajani sanoi minulle, että seura on pannut minut myyntiin. Minä kysyin, onko hän tosissaan. Hän sanoi, että se johtui Guardiolan pyynnöstä, Eto’o kertoi.

– Nyt on selvää, että se siirto ja tilaisuus, jonka Pep antoi minulle, on jäänyt historiaan. Interiin siirtymiseni salli minun olla yhä suurempi osa jalkapallohistoriaa. Guardiola mahdollisti Interille jalkapallohistorian parhaan pelaajakaupan, Eto’o julisti.

Eto’o voitti Internazionalessa toisen perättäisen triplamestaruutensa, kun José Mourinho johdatti joukkueen Mestarien liigan voittoon.

Barcelonaan Eto’o siirtyi kesällä 2004 Mallorcasta 27 miljoonan euron siirtosummalla. Interiin hän siirtyi 20 miljoonan siirtokorvauksella, osana kauppaa, jossa Zlatan Ibrahimovic siirtyi Interistä Barcelonaan.

Eto’o jatkaa edelleen pelaajauraansa ja edustaa tätä nykyä qatarilaista Qatar Sports Clubia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.