HJK jäi jälleen maaleitta – SJK laittoi hallitsevan mestarin ahtaalle

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Seinäjoen Jalkapallokerho ja Helsingin Jalkapalloklubi pelasivat torstaina 0-0-tasapelin Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin OmaSp Stadionilla.

Ottelu lähti liikkeelle HJK:n pallonhallinnalla. Vieraat purkivat SJK:n ensimmäisen prässin pariin otteeseen näppärästi, mutta maalipaikoille se ei vielä alussa päässyt.

Kotijoukkueen Denis Oliinyk katseli keltaista jo yhdeksännellä minuutilla, kun hän kaatoi Nikolai Alhon sääntöjen vastaisesti.

SJK pyrki laittamaan Klubin ahtaalle prässillään ja saikin pari kulmapotkua, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Isännille oli aueta loistava tekopaikka, kun HJK:n toppari Faith Friday Obilor menetti pallon syvällä omalla puoliskollaan. Dion Acoffin syöttö ei kuitenkaan tavoittanut toista mustapaitaa rangaistusalueelta.

Hetkeä myöhemmin Lassi Lappalainen oli siirtää vieraat johtoon. Sebastian Dahlströmin läpisyöttö keskikentältä puhkaisi SJK:n puolustuksen ja Lappalainen sai pelivälineen vauhtiin mukaan. Hänen laukauksensa meni kuitenkin hitusen etutolpasta ohi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Lappalainen petasi paikan Obilorille, jonka veto meni juuri ja juuri takatolpan vierestä päätyrajan yli.

HJK ei kertaakaan tyytynyt roiskaisemaan palloa pois painostuksen alla. Ajoittain pallo pyöri pitkäänkin helsinkiläisten rangaistusalueella tai sen tuntumassa, kunnes HJK pääsi sieltä hallitusti pois. Prässin murrettuaan se lähti vauhdilla ylös.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat HJK:n hyväksi 5-0.

SJK aloitti toisen jakson räväkästi ja sai ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana parikin hyvää tekopaikkaa. HJK selvisi puolustuspään sekoiluistaan ilman takaiskua.

Tunnin kohdalla nousi ottelun toinen keltainen kortti, SJK:n Moshtagh Yaghoubille, joka kaatoi keskialueella Eetu Vertaisen. Vastaavasta ”fiksusta” rikkeestä muistutettiin hetkeä myöhemmin varoituksella myös Serge Atakayita.

HJK:kin sai pari tilanteenpuolikasta aikaiseksi, mutta viimeiset ratkaisut jäivät piippuun.

Yaghoubi kävi hetki hetkeltä vaarallisemmaksi. Ensin hän hankki mainiosta paikasta vapaapotkun ja seuraavassa tilanteessa hän oli lähellä tehdä maalin suoraan kulmapotkusta.

Vaarallisuuttaan väläytteli myös cupissa loistanut Jeremiah Streng, jonka kierteinen kuti olisi päätynyt takakulmaan ilman Klubi-vahti Maksim Rudakovin paraatipelastusta.

Viimeisillä minuuteilla peliä jatkettiin hädin tuskin puolen minuutin pätkissä. Tuomarin pilli soi jatkuvasti.

Pelin viimeinen paikka tuli Mehmet Hetemaj’lle, joka pääsi puskemaan Yaghoubin antamaan vapaapotkuun. Hän joutui kuitenkin yrittämään ratkaisua hankalasta asennosta, eikä Rudakovin tarvinnut venyä torjuntaan.

SJK ryhdistäytyi selkeästi toisella puoliajalla. Maalintekoyritykset olivat lopulta sen hyväksi 9-7.

SJK on kolmen ottelun jälkeen taulukossa toisena, pisteen päässä sarjakärki HJK:sta, jolla on ottelu enemmän pelattuna. Osa joukkueista on pelannut vasta kaksi peliä. SJK voitti ensimmäisessä pelissään Helsingin IFK:n 1-0 ja FC Interin toisessa ottelussaan 2-1. HJK aloitti kauden 2-1-voitoilla Interistä ja IFK Mariehamnista, mutta jäi maalittomaan tasapeliin viime lauantaina Kuopion Palloseuraa vastaan.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!