Ilves ja Haka sopivat yhteistyöstä – ”Täydentää meidän pelaajapolkua”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kärkipäähän uudelle kaudelle ennakoitu Ilves ja Ykkösen nousijakandidaatteihin lukeutuva Haka ovat solmineen yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee juniori-ikäisiä pelaajia, jotka voivat siirtyä joukkueiden välillä vuorokauden varoitusajalla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Ilveksen kanssa, joka sai alkunsa Ilveksen Jarkko Wissin ja Hakan Teemu Tainion välisistä keskusteluista. Yhteistyö mahdollistaa esimerkiksi Ilveksen nuorten ja lahjakkaiden pelaajien esiintymisen ykkösessä Hakan riveissä, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo Hakan kotisivuilla.

– Tämä yhteistyö täydentää meidän pelaajapolkua, mikä alkaa jo yhteistyöstä Pallo-Seppojen kanssa.

Päävalmentaja Tainio on Huttusen kanssa samalla aaltopituudella.

– Mielestäni suomalaisessa jalkapallossa pitäisi olla enemmän yhteistyötä. Meidän ja Ilveksen yhteistyö on erittäin positiivinen asia Pirkanmaan alueelle. Ilveksessä on muutamia mielenkiintoisia nuoria, joista on varmasti apua FC Hakalle kuluvalla kaudella, Tainio uskoo.

Ilveksen reservijoukkue Ilves/2 pelaa kaudella 2019 Kakkosessa. Yhteistyö Hakan kanssa tarjoaa siis joillekin pelaajille mahdollisen väliportaan Veikkausliigan ja Kakkosen välille.