Saksalaislehdistö tiedottaa yksissä tuumin siitä, että Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindel eroaa. Grindelin on määrä tiedottaa erostaan virallisesti tämän päivän aikana. Valtiolliselle TV-yhtiölle ZDF:lle Grindelin eroaikeet on vahvistanut jalkapalloliiton johtokunnan jäsen.

57-vuotiaan Grindelin yhtäkkinen eropäätös johtuu tiettävästi häntä vastaan esitetyistä korruptiosyytöksistä. Paine kasvoi viime päivinä liian suureksi.

Viime perjantaina Spiegel kirjoitti, että Grindel oli ottanut vastaan ylimääräiset 78 000 euroa erään jalkapalloliiton tytäryhtiön johtokunnan puheenjohtajana. Maanantaina Bild puolestaan kertoi, että Grindel otti puolitoista sitten vastaan luksusrannekellon, jonka ukrainalainen oligarkki lahjoitti tälle syntymäpäiväksi.

Kun Bild kysyi Grindeliltä kellosta maanantaina pidetyssä Saksan Hall of Fame- gaalan avajaistilaisuudessa, pakeni hän vähin äänin paikalta takaoven kautta.

Grindelin puheenjohtajuus on ollut aiemminkin melkoista tasapainottelua. Hänen lausuntojaa arvosteltiin niin kesäisen Mesut Özil –sopan yhteydessä, kuin myös äskettäin, kun Joachim Löw pani pisteen Jerome Boatengin, Mats Hummelsin ja Thomas Müllerin maajoukkueurille. Mesut Özil arvosteli avoimessa kirjeessään Grindeliä erittäin painokkaasti.

Grindelin onnistumista liiton pomona epäiltiin jo alun alkaenkin. Grindel oli Saksan valtapuolue CDU:n pitkäaikainen jäsen, ja hän tuli palloliiton töihin suoraan politiikasta. Grindel oli Saksan liittopäivillä edustajana vuosina 2002-2016. Kokemusta jalkapallon parista hänellä ei mainittavissa määrin ollut.

Jo ennen tuoreimpia kohuja Grindel oli ollut alkuvuoden aikana myrskyn silmässä. Hän käveli maaliskuussa ulos kesken TV-haastattelun, kun toimittaja kysyi tältä epämiellyttäviksi koettuja kysymyksiä Qatariin liittyen. Hyvältä ei näyttänyt myöskään Saksan jalkapalloliiton avokätinen törsäys liiton henkilökunnan omiin juhliin.

Saksan jalkapalloliitto valinnee uuden puheenjohtajan 27. syyskuuta pidettävässä kokouksessaan. Siihen saakka liittoa johtanevat yksissä tuumin varapuheenjohtajat Rainer Koch ja Reinhard Rauball.

Lähde: Bild