José Mourinho löysi henkisen kotinsa Italiasta – kertoi hauskan tarinan toisesta sarjapelistään Interin peräsimessä

© Kuva: Getty Images

José Mourinho on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapallovalmentajista.

Kotimaassaan Portugalissa sekä Englannissa, Espanjassa ja Italiassa valmentanut Mourinho on voittanut urallaan mm. kahdeksan kansallista sarjamestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan.

Hänen kenties suurin saavutuksensa on triplamestaruus italialaisen Internazionalen käskyttäjänä kaudella 2009-10. Tuolloin Inter voitti hänen alaisuudessaan Serie A:n, Italian cupin ja Mestarien liigan.

Mourinhoa on myös kritisoitu runsaasti, etenkin hänen puolustusvoittoisesta pelitavastaan.

Vuonna 2010 Mourinho päästi suustaan lausahduksen, joka jäänee elämään jalkapallotermistöön ikiajoiksi. Mourinhon Inter voitti triplakaudellaan Mestarien liigan välierissä Barcelonan yhteismaalein 3-2. Inter oli ensimmäisessä osassa kotonaan vahvempi 3-1 ja hävisi vieraissa 0-1. Inter pelasi toisessa osassa yli tunnin pelaajan vajaalla, koska Thiago Motta sai punaisen kortin 28. minuutilla. Italialaiset sinnittelivät otteluparin voittoon käytännössä puolustamalla Camp Noulla reilun 90 minuutin ajan.

– Me voitimme otteluparin Barcelonassa, mutta kaikki puhuvat vain siitä, että Barcelona voitti, ja sanovat, että me pysäköimme bussin maalimme eteen. Me emme pysäköineet bussia, me pysäköimme lentokoneen ja me teimme sen kahdesta syystä. Yksi oli se, että meillä oli vain kymmenen pelaajaa ja toinen oli se, että voitimme heidät San Sirolla 3-1 – emme pysäköimällä bussia tai venettä tai lentokonetta, vaan murskaamalla heidät, sanoi Mourinho tuolloin.

Tuo kommentti bussista on seurannut häntä kaikkialle. Mourinho sai puolustusvoittoisesta pelitavastaan kritiikkiä myös Manchester Unitedissa, josta hän sai lähtöpassit viime joulukuussa.

Interissä häntä ihaillaan kuitenkin yhä. Mourinho kertoikin tapahtumassa Portimaossa, että hän löysi tietyllä tapaa henkisen kotinsa Italiasta, jossa puolustamispelaamisen osaamista on aina pidetty suuressa arvossa.

– Saavuin Italiaan vuonna 2008 ja löysin sarjan, jossa suosittiin pelin puolustuksellisia näkökulmia. Siellä luotettiin todella puolustaviin malleihin ja todella vahvaan organisointiin. Me halusimme mestariksi, mutta me kohtasimme suuria vaikeuksia, kommentoi Mourinho Calciomercaton mukaan.

– Ensimmäinen ottelumme oli Sampdoriaa vastaan, toisessa vastassamme oli Catania. Me voitimme ottelun omalla maalilla, joka syntyi 81. minuutilla. Kaikki muut olivat onnellisia paitsi minä. Sanoin (Massimo) Morattille, seuran silloiselle omistajalle, että ”Kyllä, saimme kolme pistettä…”

– Hän vastasi: ”Me voitimme! Fantastiset kolme pistettä.” Silloin ajattelin, että ”Mahtavaa! Olen tullut kotiin”.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.