Kahdeksan mestaruutta putkeen, kolmessa eri sarjassa – vertaansa vailla oleva suora

© Kuva: Getty Images

”If you want to win, take Arturo Vidal”. Eihän tällaista sanontaa oikeasti ole, mutta näinkin voisi suomalaisurheilijoita ja -penkkiurheilijoita imartelevaa sananpartta väännellä.

Chileläisen Arturo Vidalin mestaruusputki on nimittäin jota kuinkin vertaansa vailla. Kun Barcelona varmisti lauantai-iltana La Ligan mestaruuden, tarkoitti se sitä, että Arturo Vidal on juhlinut mestaruutta nyt kahdeksana vuonna peräkkäin. Eikä missään yhden seuran dynastiassa, vaan kolmessa eri seurassa ja sarjassa.

Vuosina 2012-2015 Vidal voitti neljä Serie A:n mestaruutta Juventuksessa. Vuosina 2016-2018 hihaan tarttui kolme Bundesliigan voittoa Bayern Münchenissä ja tänä keväänä oli La Ligan vuoro. Juventus ja Bayern ovat olleet omissa sarjoissaan viime vuosina sen verran ylivoimaisia, että Barcelonan mestaruutta saattoi pitää pykälää kovempana haasteena, mutta niin vain jatkui putki Espanjassakin. Ehkä seuraavaksi esimerkiksi Tottenhamin tai Liverpoolin pitäisi harkita Vidalin värväämistä?

Jo ennen Eurooppaan tuloaan Vidal ehti voittaa chileläisessä Colo-Colossa kolme mestaruutta. Lisäksi hän on voittanut Chilen maajoukkueen kanssa kahdesti Copa Américan. Niin hyvä ei silti Arturo Vidalkaan ole, että hän olisi voittanut Bayer Leverkusenin kanssa Bundesliigan. 114-vuotias Leverkusen ei ole voittanut saksanmestaruutta koskaan – ei, vaikka Vidal vietti seurassa neljä kautta vuosina 2007-2011.

31-vuotias Vidal on pelannut tällä kaudella 30 Barcelonan La Liga -ottelussa. Tehomerkintöjä on kertynyt kahden maalin ja kuuden maalisyötön verran.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.