Barcelona haki keskiviikkona 1-0-vierasvoiton Manchester Unitedista Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Vieraat olivat vahvempia etenkin avauspuolikkaalla, ja vahva alku riitti keskiviikkona voittoon. Barcelonan ja ottelun ainoa maali syntyi 12. minuutilla, kun Lionel Messi löysi oivaltavalla syötöllään takatolpalta Luis Suárezin, jonka pusku meni Luke Shaw’n kautta Unitedin omaan verkkoon.

Manchester United pääsi varsinkin toisen jakson alussa pyörittämään peliä, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei luonut. Barcelona käytti viimeiset minuutit fiksusti.

Unitedin managerilla Ole Gunnar Solskjærilla on yhä luja luotto omiinsa.

– Pelissä oli hyviä ja negatiivisia asioita. Me aloitimme huolimattomasti ja hieman hermostuneesti. Heidän maalinsa jälkeen me rauhoituimme ja pelasimme hyvin, kommentoi Solskjær BBC:n mukaan.

– Meillä oli keskikentällä todella hyviä yksilösuorituksia. Ajoittain tämä tuntui kunnon Unitedin joukkueelta. Yleisö oli tukenamme, pääsimme laidoille ja saimme keskityksiä maalille.

– Me emme aloittaneet hyvin, mutta se oli mahtava maali Messiltä ja Suárezilta. He ovat onnekkaita, kun Luke Shaw osui siihen. Se oli takaisku meille, mutta rauhoituimme hyvin. Olemme yhä mukana tässä otteluparissa.

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde tietää, että vielä ei kannata juhlia. Man United hävisi neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Paris Saint-Germainille kotonaan 0-2, mutta kampesi silti vieraskentällä jatkoon.

– Tämä oli kelvollinen tulos. Me tiedämme, että ottelupari on vielä tiukka ja toinen osa on pelaamatta. Me tiedämme, että he pystyvät reagoimaan vieraskentällä ja he pärjäsivät hyvin PSG:tä vastaan. Tämä oli todella vaikea ottelu ja sellainen kuin odotimme. Oli hetkiä, jolloin kärsimme, mutta olemme onnellisia.