87 A-maaottelussa 29 maalia tehnyt Mikael Forssell koki pelaajauransa aikana sekä Englannin Valioliigan että Saksan Bundesliigan. Ensin mainittua ”Miklu” pelasi Chelseassa ja Birminghamissa, ja Bundesliigaa Borussia Mönchengladbachissa ja Hannoverissa. Nyt Hannover 96, jossa Forssell pelasi vuosina 2008-2011, on kysellyt entisen pelaajansa kuulumisia.

Kauteen 2017 pelaajauransa lopettanut Forssell on TV-töidensä ohella saanut suoritettua myös valmentajalisenssinsä sekä yliopistotutkintonsa urheiluhallinnon saralta Madridin yliopistosta.

– Onneksi se kaikki onnistui internetissä. Oli todella vaikeaa saada sovitettua opiskelut yhteen jalkapallon pelaamisen ja perheen kanssa. Se kuitenkin onnistui, ja olen siitä erittäin ylpeä, Forssell toteaa Hannoverin kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Hannover 96

@Hannover96
Der Finne @MikaelForssell hat einst für #H96 und #DieFohlen gespielt. Heute arbeitet er als Trainer bei @HJKHelsinki. Welche Pläne "Miklu" für die Zukunft hat, verrät er in Teil 14 unserer Serie "Was macht eigentlich ...?". #H96BMG #NiemalsAllein ⚫️⚪️💚

hannover96.de/aktuelles/news…

38-vuotias Forssell valmentaa nyt HJK:n alle 17-vuotiaiden joukkuetta, joka selvitti juuri tiensä B-poikien SM-sarjaan.

– Se on seuralle mahtava juttu. Nyt tavoitteemme on voittaa suomenmestaruus. Siitä ei tule helppoa, mutta uskomme siihen, Forssell kertoo.

– Nautin suuresti siitä, että saan opastaa nuoria lahjakkuuksia kohti aikuisten joukkuetta. Voin jakaa heille paljon siitä, mitä olen itse kokenut.

[readmore from=Forssell-Mikael]

Vaikka Forssell juniorivalmentajana viihtyykin, ovat hänen omat tavoitteensa paljon korkeammalla – pelivuosilta tutuissa huippusarjoissa.

– Työ juniorivalmentajana on hyvä paikka aloittaa. Haluaisin kuitenkin totta kai joskus valmentaa myös miesten joukkuetta, mieluusti Valioliigassa tai Bundesliigassa. Se on unelmani. Ehkä minut voi joskus tulevaisuudessa nähdä Hannover 96:n valmentajana, ex-maalitykki heittää.