Moshtagh Yaghoubi pelasti SJK:lle pisteen Pohjanmaan derbystä kauden ensimmäisellä osumallaan

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelasivat perjantaina 1-1-tasapelin Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Elisa Stadionilla.

Vierasjoukkue SJK painoi alkuminuuteilla kovaa päälle, mutta Vepsu pääsi nopeasti peliin mukaan.

Vaasalaiset olivat siirtyä johtoon jo reilun viiden minuutin jälkeen, kun Steven Morrissey löysi keskityksellään rangaistusalueelta Samu Alangon, joka pudotti pallon vielä maalin edustalle Momodou Sarrille, mutta hyökkääjä ei saanut ohjattua pelivälinettä lähietäisyydeltä sisään.

VPS aiheutti SJK:lle vaikeuksia etenkin syötöillä puolustuslinjan selustaan.

Vepsu siirtyi johtoon tauon kynnyksellä pitkän hallintajakson jälkeen. Jerry Voutilainen löysi pitkällä syötöllä Hampus Holmgrenin, joka pudotti pelivälineen Sebastian Strandvallille. Kapteeni tutkaili hetken vaihtoehtojaan ja laukoi. Pallo otti matkalla ratkaisevan kimmokkeen SJK:n puolustuksesta ja meni maaliin. 1-0.

SJK ei ensimmäisellä puoliajalla paikoilla mässäillyt, mutta se sai sellaisen heti toisen jakson alussa. VPS-vahti Martin Kompalla tuli maaliltaan pitkälle ulos, muttei saanut purettua palloa juurikaan kauemmaksi. Denis Oliinyk yritti roikuttaa pelivälineen kotijoukkueen verkkoon, mutta hänen yrityksensä suuntautui hieman ohi. Moshtagh Yaghoubi yritti vielä puskea pallon pienestä kulmasta sisään, mutta Kompalla oli jo palannut maalilleen ja koppasi pallon syliinsä.

Seuraavassa tilanteessa SJK:n torjuja Jesse Öst pelasti vieraat toiselta takaiskulta, kun hän torjui Morrisseyn maanuoliaisen.

SJK tuli tasoihin 72. minuutilla. Mehmet Hetemaj levitti oikealle laidalle Oliinykille, joka otti vielä takaviistosta mukaan Yaghoubin. ”Mosa” pamautti pelivälineen lujaa etunurkkaan 1-1.

Seinäjokiset saivat hetkeä myöhemmin jopa vielä paremman maalipaikan. Matheus Batista pääsi hieman onnekkaasti läpiajoon ja onnistui osittain ohittamaan Kompallan VPS:n puolustuksen avulla, mutta hän pamautti pallon tyhjästä maalista yli.

Yaghoubi oli ratkaista derbyn lisäajalla. Martti Haukioja taklasi Serge Atakayilta jalat alta juuri ennen rangaistusaluetta ja SJK sai vapaapotkun. Yaghoubi tälläsi kierteisen kudin kohti etuylänurkkaa, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen.

VPS on kolmen tasapelin ja yhden tappion jälkeen taulukossa kymmenentenä. SJK on kahden voiton, kahden tasapelin ja yhden tappion jälkeen viidentenä.

Samaan aikaan perjantaina pelattiin myös ottelut Ilves-FC Lahti ja RoPS-KuPS. Ilves voitti Lahden kotonaan 1-0 ja KuPS kaatoi RoPS:n vieraissa 1-0.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.