Martin Kuittinen 21, päätyi mutkien kautta Portugalin jälkeen kylmään pohjoiseen. Aiemmin Portugalin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Sintrensessä ja Águias do Moradalissa pelannut laitahyökkääjä ehti käydä viime vuoden lopussa Ruotsin Allsvenskania pelaavan Östersundin harjoitusvahvuudessa (lue uutinen).

Alkuvuosi kuitenkin meni erinäisten loukkaantumisten kanssa painiessa.

Nyt uusi osoite löytyi viimein eksoottisesta paikasta Islannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Vikingur Olafsvikin riveistä.

Kakkossarjan pelit käynnistyvät vasta toukokuun neljäs päivä. Sarjaa pelataan läpi kesän ja se päättyy ajoissa jo syyskuussa.

– Islannissa oli se tilanne, että kausi oli vasta alkamassa. Oli siis oikea ajoitus lähteä sinne mukaan, Kuittinen perustelee ratkaisuaan SuomiFutis-sivustolle.

Kuittisen myöhäiseen seuran löytymiseen vaikutti myös loukkaantuminen. Lievä repeämä polven sivusiteissä on vaivannut alkukeväästä nuorukaista.

Vikingur kuuluu sarjan suurimpiin nousijasuosikkeihin. Joukkue pelasi vielä puolitoista vuotta sitten pääsarjatasolla. Seura nähtiin myös viime kaudella Islannin cupin välierissä, mutta he karsiutuivat pääsarjan suurseura Breidablickiä vastaan täpärästi rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Vikingur oli myös Espanjassa valmistautumisleirillä, jossa Kuittinen oli mukana. Mies urakoi 89 minuuttia harjoituspelissä ja viimeisteli voittomaalin 2-1-voitossa FC Cartagena B:tä vastaan.

Islannin maajoukkueen viime vuosien pärjääminen arvokisoissa on kasvattanut lajin suosiota myös seuratasolla. Maajoukkueen pärjääminen on myös nostanut muun maailman käsitystä islantilaisesta jalkapallosta ja paikalliset pelaajat ovat saaneet mahdollisuuksia ulkomaan sarjoissa.