Pukki Partyista Pukki-vartti? Norwichin maalipyssy tekee naurunalaiseksi viime kauden hyökkäyksen

© Kuva: Getty Images

Pukki Party alkaa olla tuttu käsite niin Suomessa, Englannissa kuin muuallakin Euroopassa. Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki teki sunnuntaina Wiganin verkkoon jo kauden 27. maalinsa, ja on enää kolmen maalin päässä Englannin Mestaruussarjan yhden kauden maaliennätyksestä.

29-vuotias Pukki on ollut tehokas etenkin otteluiden ratkaisuhetkillä, sillä hän on tehnyt otteluiden viimeisten 15-minuuttisten aikana kauden sarjaotteluissa peräti 11 maalia. Ehkä Pukki Party -käsitteen rinnalle voitaisiinkin lanseerata termi Pukki-vartti?

Suomalaisen 11 loppuhetkien maalia saattavat Norwichin viime kauden hyökkäyksen suorastaan naurunalaiseksi, sillä viime kaudella Norwichin kärkimiehet pystyivät yhteensä vain 10 maaliin. Otetaan vielä hitaammin: Norwichin kaikki kärkimiehet yhteensä. Kaikissa sarjaotteluissa. Jokaisen pelin 90 minuutin aikana, lisäaikoineen.

Tilasto puhuu aika selvää kieltä siitä, millaisen mahtivärväyksen Norwich Pukissa teki, sillä viime kauden hyökkäyspeliä ei taida kellään olla Kanarialintujen leirissä ikävä.

Norwichin viime kauden kärkimiehistä tehokkain oli kahdeksan maalia tehnyt Nélson OliveiraDennis Srbeny ja Cameron Jerome tekivät maalin mieheen.

Norwichin viime kauden pelaajista tehokkain oli 14 maalia tehnyt keskikenttämies James Maddison, joka on sittemmin siirtynyt Valioliigan Leicesteriin ja murtautunut Englannin A-maajoukkuerinkiin. Laitalinkki Josh Murphy teki seitsemän maalia.

Teemu Pukin 27 maalia on myös Norwichin seurahistorian ennätys, kun otetaan huomioon vain Englannin kaksi korkeinta sarjatasoa.