Monet huippupelaajat ovat osoittaneet tukensa Juventuksen hyökkääjälle Moise Keanille, joka joutui tiistaina rasististen solvausten kohteeksi Serie A:n ottelussa Cagliaria vastaan.

Huippuvireessä pelaava Kean joutui kuulemaan apinaääniä katsomosta läpi ottelun. Kean vastasi kohteluun iskemällä Juventuksen toisen maalin 2-0-voitossa ja juhlimalla osumaansa tyynesti Cagliarin kannattajien edessä.

Ottelun jälkeen suurta kohua on herättänyt Juventuksen topparin Leonardo Bonuccin arvio tilanteesta. Bonuccin mukaan kannattajat ja Kean olivat kummatkin ”yhtä paljon syyllisiä tapahtuneeseen”.

Myöhemmin Bonucci jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän levitti rasismin vastaista sanomaa.

Monet tähtipelaajat ovat kritisoineet Bonuccia ja hänen antamiaan kommentteja.

Englannin maajoukkueen ja Manchester Cityn hyökkääjä Raheem Sterling nosti Bonuccin lausunnon esiin ja sanoi, ettei ”voi muuta kuin nauraa”.

Juventuksen entinen pelaaja, nykyään Manchester Unitedia edustava Paul Pogba sanoi ”tukevansa jokaista rasismin vastaista taistelua”.

– Herätkää, hyvät italialaiset. Ette voi antaa pienen rasistien joukon puhua puolestanne, lisäsi Pogba BBC:n mukaan.

Toinen Juventuksen entinen pelaaja Patrice Evra kommentoi Twitterissä seuraavasti:

– Hyvää työtä, Moise Kean. Nousit heitä vastaan ja näytit heille, kuka on pomo.

Keanin agentti Mino Raiola kommentoi tapausta BBC:lle.

– Kenenkään ei pitäisi oikeuttaa rasismia millään tavalla tai missään muodossa. Rasismi on yhtä kuin tietämättömyys. Sille ei ole tekosyitä.

– Italian kaltaisen maan pitäisi olla tässä johtava esimerkki, kun ottaa huomioon, kuinka monta miljoonaa italialaista asuu ulkomailla. Ei voi olla rasisti ja italialainen. Ei voi olla ihminen ja rasisti.

– Tuen pelaajiani loppuun saakka. Jos (Juventuksen) joukkueessa tai seurassa on ihmisiä, jotka eivät ole valmiita taistelemaan rasismia vastaan, heidän pitäisi lähteä.