SJK vei Pohjanmaan herruuden niukasti yhden maalin erolla tiistai-iltana KPV:tä vastaan maalein 1-0. Voiton myötä SJK nousi ainakin hetkellisesti Veikkausliigan sarjakärkeen, kun taas sarjanousija KPV kyntää syvällä.

Pohjanmaan derbyn voittomaali nähtiin 82. minuutilla, kun ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut brassihankinta Matheus Batista teki avausmaalinsa SJK:n paidassa. Komean esityön osumaan teki oikealta laidalta Serge Atakayi.

KPV lähti otteluun selkeällä suunnitelmalla. Tarkoitus oli tukahduttaa SJK:n hyökkääminen ja hyödyntää omat tekopaikat. Paikkoja KPV saikin, mutta maaleja ei tullut. KPV on pelannut nyt viisi ottelua Veikkausliigaa. Kasassa on yksi tasapeli ja neljä tappiota, joissa se ei ole tehnyt maaliakaan. Maaliero on murhaava 2-10.

KPV:n kapteeni Ville Koskimaa oli derby-tappion jälkeen täysin maissa.

– Miten tuon nyt sanoisi, SJK piti paljon palloa ja me puolustettiin. Koitettiin iskeä vastaan, ei saatu palloa sisään ja SJK teki yhden, Koskimaa tiivisti Ruudun haastattelussa.

Vaikea alkukausi paistoi Koskimaasta selvästi. Kapteeni ei löytänyt mitään hyvää sanottavaa SJK-pelistä, vaikka KPV esiintyikin ottelussa kohtalaisen hyvin.

– Tällä hetkellä ei liiku mitään positiivista mielessä, katsotaan myöhemmin, Koskimaa sai sanotuksi.

SJK sarjakärkeen

SJK:lle voitto varmasti maistui, sillä pitkästä aikaa seinäjokiset nousivat sarjakärkeen. Voitto oli kuuteen otteluun toinen. SJK:lla on kuitenkin kaksi peliä enemmän pelattuna kuin toisena olevana Ilveksellä, jolla on piste vähemmän kuin SJK:lla.

SJK:n riveissä nähtiin pitkästä aikaa avauskokoonpanossa Jarkko Hurme, joka uurasti vuoden ensimmäiset minuutit. Mittariin tuli heti täydet 90 minuuttia.