Jalkapallohistoria tuntee lukuisia hyvinkin erikoisia loukkaantumisia, mutta tiistai-iltana Ruotsin toisella tasolla Superettanissa nähtiin yksi eittämättä kummallisimmista. Degerforsin Mattias Özgun nimittäin loukkaantui tullessaan vaihdosta kentälle.

Mitä oikein tapahtui? Pelattiin ottelun Östers-Degerfors 83. minuuttia, kun Özgun odotti kentän laidalla vaihtoaan. Penkille oli tulossa Axel Lindahl. Kuten asiaan kuuluu, tehtiin vaihto niin sanotusti läpsystä, mutta nyt yläfemmat menivät pahasti pieleen.

Läpsytarkkuus ei ollut kaksikolla kohdallaan, vaan Lindahl tökkäsi sormellaan Özgunia silmään. Özgun juoksi kentälle, mutta ehti olla nurmen puolella vain viisi sekuntia, kunnes hän pyysi pääsyä kentän laidalle hoivaa saamaan.

– Hän onnistui jotenkin saamaan sormensa kentälle tulleen Özgunin silmään. Tämä on yksi kummallisimmista jalkapalloloukkaantumisista, joita olen ikinä nähnyt, ottelua C Morelle selostanut Mats Lilja totesi selostuksessaan Expressenin mukaan.

Özgun palasi siis kentän laidalle, mutta onnekseen pystyi kuitenkin pienen hoivan jälkeen jatkamaan peliä. Jos hän olisi joutunut jäämään vaihtoon, olisi kyseessä ollut epäilemättä yksi koko jalkapallohistorian lyhyimmistä kentällä piipahduksista.

Ottelu päättyi 1-1 -tasapeliin. Molemmat maalit nähtiin jo avausjaksolla. Videon Özgunin erikoisesta loukkaantumisesta voi katsoa Expressenin kotisivuilta tämän linkin takaa.

Tarinan opetus: tarkkana niiden läpsyjen kanssa, jalkapalloilijat.