TPS-legenda ei enää muita seuroja mieti: ”Se on joko nappikset naulaan tai raitapaita päälle”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Turun Palloseura voi alkavallakin kaudella Ykkösessä luottaa hyökkääjä Mika Ääritalon maalintekotaitoon.

Ääritalo, 33, solmi joulukuussa seuran kanssa jatkosopimuksen. Hän pelaa jo 14. kauttaan TPS:n edustusjoukkueessa.

Useampikin Ykkösen joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan, ja eri ennakoissa mestaruustaistoon on povattu monia seuroja.

Myös Ääritalo odottaa tasaista kautta.

– Sarja vaikuttaa äärimmäisen tasaiselta. Siellä on 5-6 joukkuetta, jotka ovat asettaneet tavoitteekseen nousun. Ristiin pelaamista tulee varmasti paljon ja uskon jännityksen säilyvän loppuun saakka, kommentoi Ääritalo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sivuilla.

– Uskon meillä olevan kilpailukykyinen joukkue, muttei meidän parane antaa samanlaista tasoitusta kuin muutamana viime kautena, jolloin olemme neljästä pelistä keränneet pisteen. Kauden alku on meille tärkeä, sillä meillä on paljon uusia pelaajia ja hyvät tulokset toisivat kaikille uskoa tekemiseen ja hilaisivat itseluottamusta ylöspäin.

TPS on viime vuosina kulkenut Ykkösen ja Veikkausliigan väliä tiuhaan tahtiin. Vuonna 2014 joukkue putosi korkeimmalta sarjatasolta Ykköseen, jossa se vietti kolme kautta. Viime vuonna TPS joutui karsimaan liigapaikastaan Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan ja hävisi vierasmaalisäännön takia.

– Viime vuonna sarjapaikka ei jäänyt isoista asioista kiinni. Loppukaudesta näytimme ja pelasimme kuin liigajoukkue, mutta alkukauden tulosten takia se ei riittänyt pitämään meitä lopulta liigassa. Tietenkin rajalliset resurssitkin vaikuttavat asiaan, sanoo Ääritalo.

Hän myöntää, että nappulakenkien ripustaminen naulaan on käynyt mielessä, mutta hän päätti jäädä auttamaan turkulaisia Ykkösessä.

– Onhan se jo tässä muutaman vuoden pyörinyt, mutta niin kauan kuin kroppa edes jonkin verran kestää, niin annetaan mennä. Lopetetaan sitten, kun TPS on taas liigassa.

Ääritalo käväisi FC Lahdessa ja Kuopion Palloseurassa TPS:n pudottua viimeksi pääsarjasta. Tällä kertaa hän ei pohtinut muita vaihtoehtoja.

– Viimeksi kävin pari vuotta muualla, mutta tämä on se seura jossa haluan pelata urani viimeiset pelit. Se on joko nappikset naulaan tai raitapaita päälle.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!