Valencia jäi yksin heiluttamaan Espanjan lippua Eurooppa-liigassa, kun se pudotti Villarrealin puolivälierävaiheessa yhteismaalein 5-1.

Päävalmentaja Marcelinon miehistö otti jo avausosassa 3-1-voiton vieraissa ja sinetöi otteluparin torstaina lukemin 2-0.

Välierävaiheessa Valencia kohtaa Arsenalin, joka pudotti Napolin yhteismaalein 3-0. Los Murciélagos saattaa kilpailla tällä kaudella jopa kahdesta pokaalista, jos se selvittää tiensä loppuotteluun myös Euroopassa. Valencia taistelee Copa del Reyn voitosta 25. toukokuuta Barcelonaa vastaan.

Espanjan La Ligassa Valencia on kuudentena, mutta se on vain kahden pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta, kun kuusi kierrosta on pelaamatta.

– Me olemme ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet ja kiitollisia pelaajille, kommentoi Marcelino Uefan verkkosivujen mukaan.

– Olemme välierässä, loppuottelussa, ja pärjäämme hyvin sarjassa. Haluaisimme olla kahdessa loppuottelussa tänä seuran satavuotisjuhlavuonna.

Eurooppa-liigan välierävastustaja Arsenal on tuttu Marcelinolle ainakin managerin kautta. Lontoolaisten manageri Unai Emery on valmentanut kotimaassaan Espanjassa Almeríaa, Valenciaa ja Sevillaa, jonka kanssa hän voitti kolme Eurooppa-liigan mestaruutta putkeen vuosina 2014-2016.

– Heillä on valmentaja, jonka tunnemme täällä todella hyvin, ja joitain poikkeuksellisia pelaajia, sanoi Marcelino.

Torstaina Valencia piti tunnelman lämpimänä sateisella Mestallalla.

– Haluan kiittää yleisöä, joka tuli paikalle. Olen ollut tässä kaupungissa pari vuotta enkä ole ikinä nähnyt vastaavaa sadetta, mutta he (katsojat) tulivat, karjuivat meille tukensa ja pysyivät paikalla läpi uskomattoman sään.