Tampereen Ilves on ollut Veikkausliigan alkukauden yksi vakuuttavimmista joukkueista. Ehkä jopa vakuuttavin. Joukkue on haalinut kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä päästämättä maaliakaan.

– Kolme peliä liigassa ja kaikissa nolla. Se kertoo omaa kieltään. Ei hirveästi ole vastustajilla ollut paikkoja ja Hila (Mika Hilander) on ollut maalilla hyvässä vireessä, Ilveksessä uransa pari vuotta sitten päättänyt Marco Matrone toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Entinen keskikenttäpelaaja on ollut erityisen mielissään Ilveksen kenttätasapainosta.

– Kokonaisuutena pelin tasapaino on jo niin hyvä ihan ylhäältä lähtien. Hyökkäys ja keskikenttä on puolustuksen tukena tiiviisti. Sen suhteen on tehty hyvää työtä talvesta lähtien. Tosi hyvin toimii peli. Jos miettii, niin ylivoima- tai vastahyökkäyksiä ei ole juurikaan tullut, Matrone pohtii.

Vahva alku povaa menestyksekästä kautta.

– Koko talvi on ollut niin tasapainoinen, että kärjen joukkoon odotan Ilveksen pääsevän. Heillä pitää olla selkeästi mitalitavoite. Ilveksellä ei ole edelleenkään isoja tähtipelaajia, mutta Jallu (Jarkko Wiss) on saanut taas hiottua joukkuepelin yhteen.

Matronen mukaan Wiss on todella hyvä valmentaja.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Hän on tehnyt loistavaa duunia ja runko on pysynyt suhteellisen samana, joka on auttanut tässä.

Viekö nuorukainen hankintojen minuutit?

Ilves ei kuulu kärkiseuroihin pelaajabudjetin suhteen. Silti jalkeilla on todella kilpailukykyinen joukkue. Matrone nimeää kuitenkin yhden kysymysmerkin rosterin ylle.

– (Tiemoko) Fofanaa ja (Samuel) Afumia on kaavailtu ykköshyökkääjiksi, mutta molemmilla on loukkaantumisia taustalla aika paljonkin. Se on se suurin kysymysmerkki, miten heidät saadaan mukaan peliin.

Ilves on joukkue, jossa moni nuori puhkeaa kukkaan lyhyessäkin ajassa. Matrone nostaa esiin 19-vuotiaan Eemeli Raittisen, joka pääsi edustusjoukkueen mukaan yhden ottelun vahvalla suorittamisella.

– Joulukuun lopussa hän pelasi niin hyvin, kun edustusjoukkue kohtasi kakkosjoukkueen, että hän pääsi mukaan. Ja sille tielle hän jäi.

– Näin sen pelin. Hän vei edustuksen puolustajia aika nätisti pari kertaa, Matrone kehuu.

– Raittinen on rohkea ja hänellä on hyvä varsi. Pelaa rauhallisesti, uskaltaa kääntyä ja on aika älykäs. Nuoreksi pelaajaksi hän on yllättävän rauhallinen ja suojaa hyvin, Matrone luettelee.

Lahti vastassa perjantaina

Perjantaina Ilves isännöi Ratinassa FC Lahtea. Matrone uskoo, että luvassa on hikinen iltapuhde puolin jos toisin.

– On Lahdellakin kova joukkue. Vanhoja pelikavereitani muun muassa Teemu Penninkangas, Jani Tanska ja Josu, joka on tehnyt tulosta.

– Lähtökohtaisesti kyllä Ilveksen kotona pitäisi voittaa. Lahti on kuitenkin paperilla ihan hyvä ja aika fyysinen joukkue.

– Nurmi ei ole vielä varmasti parhaassa kunnossa, mutta Ilves lähtee peliin sen oman tasapainon kautta. Keskialueella on luvassa paljon vääntöä. En usko, että kumpikaan lähtee hulluttelemaan hirveästi, Matrone ennakoi.

Hän ei usko, että pelistä tulee niin sanottu maalintekokilpailu.

– Molemmilla joukkueilla on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. En usko, että ottelussa tulee hirveästi maaleja.

Ilves-Lahti potkaistaan käyntiin perjantaina klo 18.30.