Kerroimme maaliskuun lopussa, että Huuhkajien entistä päävalmentajaa Mika-Matti Paatelaista huhuttiin eksoottiseen pestiin Hong Kongin maajoukkueen uudeksi valmentajaksi. Tiistaina huhuille saatiin vahvistus, kun Mixun nimitys virallistettiin.

Football in Hong Kong

@offsideHK
What has already been rumoured is official now: Mixu Paatelainen from Finland is Hong Kong’s new national team coach #hkfootball #HKFA

– Mixu liittyy maajoukkueeseen runsaan kokemuksen turvin, sillä hän on luotsannut sekä maajoukkueita että seurajoukkueita. Toivotan hänelle parasta onnea uudessa asemassaan, jotta hän johtaisi Hong Kongin loistamaan tulevissa maaotteluissa, Hong Kongin jalkapalloliiton toiminnanjohtaja Paul Woodland kommentoi jalkapalloliiton kotisivuilla.

– On valtava kunnia valmentaa Hong Kongin A-maajoukkuetta. Teen parhaani valmistaakseni joukkueen tuleviin maaotteluihin ja toivon voivani auttaa Hong Kongia saavuttamaan positiivisia tuloksia kansainvälisillä näyttämöillä, Paatelainen itse totesi.

Hong Kong on tuoreimmassa FIFA-rankingissa sijalla 141. Se ei ole koskaan selviytynyt jalkapallon MM-turnaukseen. Aasian mestaruusturnauksessa Hong Kong on pelannut kolmesti – viimeksi vuonna 1968 – mutta kymmenestä ottelustaan se ei ole voittanut ainuttakaan.

Maajoukkue koostuu lähes pelkästään Hong Kongin omassa sarjassa pelaavista pelaajista, täydennettynä muutamalla Kiinan sarjoissa pelaavalla pelaajalla. Euroopassa pelaavia ei maajoukkueen vakituisesta kokoonpanosta löydy.

70 A-maaottelua pelannut Paatelainen valmensi Huuhkajia vuosina 2011-2015. Lisäksi hän on valmentanut muun muassa TPS:ää, Kilmarnockia ja Dundee Unitedia. Viimeksi 52-vuotias Paatelainen luotsasi Latvian A-maajoukkuetta.