Paikallinen lehti South China Morning Post tietää kertoa, että viimeksi Latviaa valmentanut Mixu Paatelainen olisi vahva ehdokas Hong Kongin uudeksi päävalmentajaksi.

Lehden mukaan Paatelainen on ykkösvaihtoehto Hon Kongin jalkapalloliitolle. Liiton puheenjohtaja Brian Leung Hung-tak kertoi aiemmin viikolla, että neuvottelut ovat käynnissä ja pestistä tiedotetaan pian. Paatelaisen jälkeen toinen vaihtoehto on lehden mukaan Filippiinien entinen valmentaja.

Lehti siteeraa lähdettänsä seuraavasti:

– Hong Kong pystyy tarjoamaan hänelle vain lyhyttä sopimusta ensi vuodelle, jolloin nykyisen hallituksen projekti loppuu. Mutta olemme luottavaisia, että hallitus jatkaa tukea eikä Paatelaisen tarvitse huolehtia tulevaisuudestaan.

– Hänellä on suunnaton kokemus niin seura- kuin maajoukkuetasolla ja olemme luottavaisia, että hän johdattaa Hong Kongin uudelle tasolle.

Paatelainen valmensi Latviaa Nations Leaguessa, mutta tulokset jäivät vaisuiksi, joten hän ei jatkanut tehtävässä. Latviaa ennen Paatelainen kävi valmentamassa Thaimaassa. Entinen hyökkääjä valmensi myös Suomen A-maajoukkuetta vuosina 2011-15 johdattaen muun muassa Huuhkajat ilmiömäiseen 1-1-tasapeliin Gijónissa Espanjaa vastaan.