Mestaruussarjan ratkaissut playoff-finaali pelattiin Wembleyllä, ja lopulta hurjaksi yltyneen ottelun jälkeen Valioliigaan itsensä ensi kaudeksi taisteli Aston Villa.

Derby näytti jo taipuvan Aston Villalle, oltuaan vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa 0-2 tappiolla. Martyn Waghorn pääsi kuitenkin tuomaan Pässit takaisin peliin 82. minuutilla tilanteessa, jossa Villan ehdottomiin avainpelaajiin lukeutunut Tyrone Mings loukkaantui, ja joutui loppupeliksi sivuun. Pallo päätyi verkkoon Waghornin hipaisun kautta, Jack Marriotin laukauksesta.

Loukkaantumisten johdosta otteluun ilmoitettiin peräti seitsemän minuuttia lisäaikaa. Derby painoi raivolla päälle ekstraminuuttien ajan, muttei kavennuksensa jälkeen saanut enää todella vaarallisia tilanteita aikaan.

Villa nettoaa voitostaan sarjanousun lisäksi arviolta 170 miljoonaa euroa. Joukkueen valmentajana juhli Brentfordista lokakuussa siirtynyt manageri Dean Smith.

Aston Villa – Derby 2-1

Anwar El-Ghazi 1-0 (44.)

John McGinn 2-0 (59.)

Martyn Waghorn 2-1 (82.)