Bayern München murskavoitolla Bundesliigan mestariksi – Leverkusen ylsi Mestarien liigaan

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Byern München on varmistanut seitsemännen perättäisen Bundesliigan mestaruutensa voittaessaan Eintracht Frankfurtin 5-1 lauantaipäivänä.

Bayernin ja Borussia Dortmundin välinen mestaruustaisto venyi aina kauden viimeiselle ottelukierrokselle saakka, kun tilanne oli ennen lauantain otteluita 75-73 Bayernille. Bayern Münchenille olisi riittänyt vain tasapeli mestaruuden varmistamiseksi Eintracht Frankfurtia vastaan.

Niko Kovacin joukkue ei kuitenkaan lähtenyt varmistelemaan, ottaen ottelussa johdon jo neljän minuutin jälkeen. Thomas Müller pelasi Kingsley Comanin läpiajoon Robert Lewandowskin taitavasta pudotuksesta, eikä ranskalaislaituri epäonnistunut oikealla jalallaan. Pallo upposi Kevin Trappin selän taaksen ja Bayern siirtyi 1-0-johtoon.

Serge Gnabry luuli jo tuplanneensa Bayernin johdon 27. minuutilla, mutta maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Lewandowski oli maalin rakentelutilanteessa niukasti paitsiossa.

Bayern jatkoi painostamista ja onnistui sulkemaan Frankfurtin vastahyökkäysyritykset melko vaivattomasti koko ensimmäisen jakson ajan.

Toisella jaksolla Eintracht Frankfurt kuitenkin tasoitti lukemat kuin varkain. Bayern ei onnistunut selvittämään Frankfurtin kulmapotkua, ja juuri vaihdosta sisään tullut Sebastien Haller tuikkasi pallon maaliin 50. minuutilla.

Tasatilanne säilyi kuitenkin vain kolmisen minuuttia. Bayern tiedosti tilanteen vakavuuden ja laittoi vitosvaihteen päälle.

David Alaba upotti Müllerin torjutun laukauksen maaliin, jonka jälkeen Renato Sanches viimeisteli pallon kauniisti sisään itävaltalaispuolustajan syötöstä. Bayern johti ottelua jo 3-1-lukemin 58 minuutin jälkeen.

Franck Ribéry, jolle ottelu oli hänen uransa viimeinen Bayernin paidassa, teki joukkueensa neljännen. 36-vuotias laitahyökkääjä pujotteli läpi Frankfurt-puolustuksen ja nosti pallon kauniisti Trappin ylitse sisään.

Ribéryn lisäksi kyseessä oli myös Arjen Robbenin ja Rafinhan jäähyväisottelu. Robben saikin vastaavasti tilaisuuden maalata viimeisessä ottelussaan. Hollantilaislaituri nikkasi pallon maaliin Alaban syötöstä ja vei Bayernin peräti 5-1-johtoon 77. minuutilla.

Enempää maaleja ei nähty, mutta todelliset juhlat Allianz Arenalla olivat vasta alkamassa.  Bayern München kruunattiin jälleen kerran Bundesliigan mestariksi.

Borussia Dortmund kohtasi samaan aikaan Borussia Mönchengladbachin. Borussia Dortmund olisi kruunattu mestariksi, jos se olisi voittanut oman ottelunsa ja Eintracht Frankfurt olisi voittanut Bayern Münchenin.

Dortmund teki voitavansa ja kaatoi Mönchengladbachin 2-0 Jadon Sanchon ja Marco Reusin maaleilla. Dortmundin harmiksi Frankfurt ei kuitenkaan pystynyt auttamaan keltapaitoja mestaruustaistossa.

Dortmundin voitto auttoi kuitenkin Bayer Leverkusenia, joka varmisti sarjataulukon neljännen sijan voittamalla Hertha Berliinin 5-1.

Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon joukkue tullaan täten näkemään ensi kaudella Mestarien liigassa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS