Kokenut maalivahti Claudio Bravo on ollut yksi Chilen jalkapalloilun viimeaikaisen menestyksen kulmakiviä. Kausi 2018-2019 jäi Bravon osalta kuitenkin täysin torsoksi.

Huhtikuussa 36 vuotta täyttänyt Bravo loukkasi akillesjännettään jo viime elokuussa, ja on ollut sivussa tositoimista jo yli yhdeksän kuukautta. Hän pelasi Manchester Cityn maalilla vielä elokuun alun voitokkaassa Community Shieldissä Chelseaa vastaan, mutta ottelu jäi Bravon kauden ainoaksi.

Pitkäaikainen loukkaantuminen merkitsee sitä, että Bravon pitkä putki Copa América -turnauksissa katkeaa. Bravo on ollut viimeksi poissa Copa Américasta 15 vuotta sitten, ja on pelannut viisissä peräkkäisissä kisoissa vuosina 2004, 2007, 2011, 2015 ja 2016. Kaksi viimeksimainittua turnausta päättyi Chilen mestaruusjuhliin, ja molemmissa Bravo valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Ennen vuotta 2015 Chile ei ollut voittanut Copa Américaa koskaan.

Jos Bravo olisi toipunut ajoissa kuntoon ja pelannut kuudennen Copa Américansa, hän olisi sivunnut kisahistorian ennätystä. Toistaiseksi vain yksi pelaaja, Sergio Livingstone on pelannut kuudessa eri Copa Américassa. Lempinimellä ”Sammakko” tunnettu Livingstone on muutenkin hyvä verrokki Bravoon. Myös Livingstone oli chileläinen maalivahti ja maajoukkueen kapteeni. Hän pelasi Chilen riveissä Copa Américassa kuudesti vuosina 1941-1953.

Vuonna 2004 maajoukkueessa debytoinut Bravo on pelannut Copa Américassa kaikkiaan 20 ottelua. Livingstonella pelejä on sen sijaan kasassa jo 34. Näin ollen ottelumäärässäkään ei Bravo taida ”Sammakkoa” kiinni saada, vaikka pelaisikin taas Chilen maalilla jo seuraavassa, heti vuonna 2020 pelattavassa Copa Américassa.

Bravo oli tervehtymässä pelikuntoon, mutta valinta kisajoukkueeseen kaatui lopulta entisten, pitkäaikaisten pelaajien vastustukseen. El Mercurio paljasti torstaina, että ainakin neljä Chilen kokenutta maajoukkuepelaajaa vastusti valmentaja Reinaldo Ruedalle entisen kapteeninsa paluuta maajoukkueeseen.

Taustalla joukkuekaverien haluttomuuteen nähdä Bravoa samassa pukukopissa on lehden tietojen mukaan Bravon ja tämän vaimon paljastukset maajoukkuekaverien baarireissuista ja harjoituksista lintsaamisesta lokakuulta 2017. Asiat tulivat julkisuuteen Chilen karsiuduttua sensaatiomaisesti Venäjän MM-turnauksesta.

– Rueda keskusteli Gary Medelin, Mauricio Islan, Charles Aránguizin ja Erick Pulgarin kanssa. Kaikki sanoivat samaa: he eivät halunneet Bravoa maajoukkueeseen, nimetön sisäpiirin lähde kommentoi El Mercuriolle.

Chilen Copa Américaan valitsemalla maalivahtikolmikolla on yhteensä vain seitsemän ottelun kokemus A-maajoukkueesta, kun Bravolla pelejä on 119. Kokenut ja ikääntyvä Chilen pelaajaryhmä on Bravon poisjäännistä huolimatta, sillä joukkueen pelaajista kuudella on yli sata maaottelua pelattuna. Tunnetuimmat pelaajat ovat Barcelonan Arturo Vidal ja Manchester Unitedin Alexis Sánchez.

Adam Brandon

@AdamBrandon84
Here's Chile's Copa America 2019 squad. Yerko Urra possibly the biggest surprise, he's going as the third choice keeper but hasn't been near a squad before I don`t think.

A lot of familiar names still making it into the squad despite not having particularly good form.

Selección Chilena

@LaRoja
👏 ¡Ya están los 23 de #LaRoja para @CopaAmerica!
🇨🇱 Estos son los elegidos por Reinaldo Rueda para representar a la Selección en Brasil
#VamosChile

Lähde: AS