Borussia Dortmund tiedotti tiistaina vahvistaneensa rivejään 26-vuotiaalla Saksan maajoukkuepelaaja Nico Schulzilla. Vasen laitapuolustaja saapuu Dortmundiin Hoffenheimista, ja Dortmund maksaa miehestä tiettävästi 28 miljoonaa euroa.

Nyt saksalaismediassa kerrotaan, että saman viikon aikana Dortmund on nappaamassa toisenkin Saksan maajoukkuemiehen, ja varsin edulliseen hintaan. Keltapaitoihin on siirtymässä 23-vuotias laitahyökkääjä tai hyökkäävä keskikenttäpelaaja Julian Brandt.

Brandt on kuulunut koko ikänsä Saksan lupaavimpiin pelaajiin. Hän pelasi Saksan kaikissa juniori-ikäluokissa yhteensä 56 nuorisomaaottelua ja debytoi A-maajoukkueessa 20-vuotiaana vuonna 2016. Nyt A-maaotteluita on vyöllä jo 24. Brandt pelasi Saksan paidassa muun muassa vuoden 2016 olympialaisissa sekä kesän 2018 MM-turnauksessa.

Brandt siirtyy Dortmundiin Bayer Leverkusenista, jota hän on edustanut vuodesta 2014 lähtien. Bayer Leverkusenin sisältä siirto on jo Süddeutsche Zeitungille vahvistettu.

Brandt teki tällä kaudella Leverkusenille 43 ottelussa 10 maalia ja antoi 17 maalisyöttöä. Helmikuussa hänet valittiin Bundesliigan kuukauden pelaajaksi.

Transfermarkt arvioi miehen markkina-arvoksi 45 miljoonaa euroa, mutta Dortmund maksaa pelaajasta vain 25 miljoonaa euroa. Tuo summa on kirjoitettu ulosostohintana Brandtin sopimukseen, joka muutoin olisi voimassa vuoteen 2021.

[readmore from=Brandt-Julian]

Brandtin kerrotaan käyvän tällä viikolla Dortmundin lääkärintarkastuksessa, ja sen jälkeen siirto voidaan virallisesti vahvistaa.

Brandtia on huhuttu kevään aikana muun muassa Bayern Müncheniin sekä useisiin valioliigaseuroihin Liverpoolista lähtien. Myös Bayer Leverkusen oli toiveikas miehen jäämisestä seuraan, kun Leverkusen kipusi Bundesliigan päätöskierroksella Mestarien liiga -paikoille. Nyt kisan nuoresta pelimiehestä näyttää kuitenkin voittaneen Dortmund.