Entinen FC Lahden toppari: ”Olen nähnyt pelaajia, jotka tulivat seuraan hirveällä CV:llä, mutta eivät osanneet edes potkaista”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti isännöi maanantaina HJK:ta mielenkiintoisessa Veikkausliigan ottelussa. Hallitseva Suomen mestari HJK on pelannut peräkkäin peräti seitsemän ottelua ilman voittoa. Lahdella vastaava luku on viisi, joten voitto olisi kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeä.

Lahden paidassa kausilla 2013-2015 pelannut Markus Joenmäki tietää, että HJK on aina kiinnostava vierailija Lahdessa. Oli pelin panokset mitkä tahansa.

– Aina on hyvä aika kohdata HJK. Yleisöä tulee paljon ja peli kiinnostaa tavallista enemmän mediassa.

– Pelaajan näkökulmasta kaikki pelit ovat samanalaisia, mutta kyllä se lataus on automaattisesti kovempi, kun vahvempi joukkue on vastassa. Ja onhan se pelaaminen hienompaa, kun on kunnolla yleisöä paikalla, ex-puolustaja toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Joenmäki ei osannut kauden alla arvioida Lahden menestysmahdollisuuksia.

– En osannut kyllä pohtia juuta enkä jaata. Niin paljon muutoksia joukkueeseen tuli. Onhan siellä taitoa, mutta muutos on niin iso ihan valmennusta myöten.

Monet mediassa liikkuneet arviot povasivat Lahdelle varmuudella paikkaa alemmassa loppusarjassa.

– En keksi, mistä ihmiset repivät mielipiteensä. Mielestäni pitää antaa aina ensin mahdollisuus. Lahti on taistellut hyvin, mutta tasureilla ei juhlita.

– Heidän tulokset kertovat hyvästä puolustuksesta. Kun pidetään oman pään maalimäärä vähäisenä, niin joukkue voi pärjätä, Joenmäki pohtii.

Josu säväyttänyt

Entisen topparin mukaan Lahti on onnistunut hankkimaan potentiaalisia ulkomaalaisvahvistuksia.

Esimerkiksi Josun potkutekniikka on kylvänyt tuhoa vastustajien maaliverkoissa. Espanjalainen on osunut liigassa kolmesti. Joenmäki tottui uransa aikana siihen, että aina ulkomaalaishankinnat eivät osuneet yhtä hyvin nappiin.

– Hän on näppärän oloinen poika ja osaa potkaistakin. Se on Suomen kentillä paljon se. Olen nähnyt ulkomaalaisia pelaajia, jotka tulevat seuraan hirveällä CV:llä, mutta eivät ole osanneet edes potkaista. Ikinä ei tiennyt, mitä sieltä tulee, kun ulkomaalaisia pelaajia tuli. Välillä omista junioreista olisi löytynyt paljon parempia pelaajia, Joenmäki huomauttaa.

FC Lahti-HJK alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen