Entinen IFK Mariehamnin kapteeni ei ikävöi jalkapalloa, vaikka pelaaminen maistuisi – antoi myös arvion seuran uusista hankinnoista

© Kuva: Juha Tamminen

Urallaan 198 liigaottelua IFK Mariehamnin riveissä pelannut Kristian Kojola ei ole hylännyt vanhaa seuraansa, vaikka kentällä häntä ei enää nähdä. Seitsemän kautta seuraa edustanut toppari on katsonut uudistuneen joukkueen tämän kauden lähes kaikki pelit. Kojola jäi peliuransa viime syksynä päätyttyä asumaan Maarianhaminaan ja tienaa elantonsa nykyisin pankkialalla.

Hän on pitänyt IFK:n alkukauden otteista.

– Sen näkee, että pelaajilla on kentällä oikeasti hauskaa ja heillä on tekemisen meininki. Peli on näyttänyt tosi hyvältä. Jos ottaisi pois viimeisen viisi minuuttia HJK-pelistä ja toisen puoliajan KuPS-pelistä, joukkueella olisi täydet pisteet, Kojola toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Kojolalle maistuisi pelaaminen vielä, mutta jalkapalloammattilaisen elämää ei ole ikävä.

– Pelejä on kiva katsoa ja niissä olisi välillä hauska olla mukana, mutta sitä kaikkea muuta pelien ympärillä ei ole ikävä.

Viime kaudella sarjan häntäpäässä kyntänyt IFK uudistui täksi kaudeksi rajusti. Uusia pelaajia tuli pitkälti kentällinen. Kojola on vakuuttunut muutaman ulkomaalaishankinnan otteista.

– Uusi topparipari (Rick Ketting/Robin Buwalda) on kyllä hyvä. Lisäksi tykkään Crawfordin (Robbie) pelityylistä. Hän muodostaa rauhallisen Dajan (Daniel Sjölund) kanssa hyvän kaksikon keskikentälle.

Saarelaiset kohtaavat keskiviikkona vieraissa Helsingin IFK:n. Kojola uskoo, että vierasjoukkue haluaa hallita palloa.

– Joukkue on joutunut pelaamaan nurmikentillä vähän suoraviivaisempaa peliä. Nyt keskikentän heput pääsevät pelaamaan isolla ja hyvällä kentällä, jossa he voivat liikuttaa palloa.

Vuonna 2016 Maarianhaminan kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Kojola korostaa erikoistilanteiden merkitystä.

– Niistä on tehty ihan hirveästi maaleja. Uskon, että ne ovat isossa roolissa tänäänkin. Valitettavasti erikoistilannemaaleja meni myös omaan päähän muutama KuPS:ia vastaan.

Kojola muistelee, että Grönvitt ei olisi hävinnyt hänen aikanaan kertaakaan HIFK:n vieraana. Silti hän povaa tiukkaa kamppailua.

– Ei se missään nimessä ole helppo paikka. HIFK:n formi on vaikean alun jälkeen parempaan päin. Ehdottomasti MIFK on silti suosikki. He haluavat olla syksyllä mukana ylemmässä loppusarjassa. Nämä on niitä pelejä, mistä pitää ottaa pinnoja, ex-kapteeni toteaa.

Ottelu alkaa Helsingissä klo 18.30.

Jesse Happonen