Kun Tottenham nousi huikean taistelun jälkeen haudan partaalta ja nappasi lisäajalla Mestarien liigan finaalipaikan Ajaxin nenän edestä, oli joukkueen suuri sankari tietysti hattutempun tehnyt Lucas Moura. 26-vuotiaasta Mourasta tuli vasta viides pelaaja, joka on tehnyt hattutempun Mestarien liigan välierissä.

Moura on samalla ensimmäinen brasilialainen, jolta onnistuu kolmen maalin ilta UCL-semeissä. Vastaavaan eivät siis ole pystyneet Ronaldo, Ronaldinho tai Neymar, vaan vasta Lucas Moura.

Vieraskentällä Mouran lisäksi on hattutempun tehnyt vain Ivica Olic, joka teki Bayern Münchenin paidassa hattutempun Lyonin kotikentällä huhtikuussa 2010. Muut välierissä hattuilleet ovat Alessandro del Piero, Robert Lewandowski ja Cristiano Ronaldo.

OptaJoe

@OptaJoe
5 – Lucas Moura has become just the fifth different player to score a hat-trick in a Champions League semi-final, after Alessandro Del Piero, Ivica Olic, Robert Lewandowski and Cristiano Ronaldo. Calibre. #AJATOT

Squawka

@Squawka
Lucas Moura in front of goal vs. Ajax:

• 5 shots
• 3 shots on target
• 3 goals

Match-winner. 🏅

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Lucas Moura es el SEGUNDO jugador que logra un hat-trick fuera de casa en semifinales en TODA la historia de la UEFA Champions League. El primero fue Olic (con el Bayern en Lyon) el 27 de abril de 2010.

Moura teki kaikki kolme maaliaan vasemmalla jalalla. Täysvasuri-hattutemppu oli koko Mestarien liigan historiassa neljästoista, mutta erikoisen Mouran tempusta tekee sen, että ensimmäisen kerran vasenjalkaisen hattutempun teki oikeajalkainen pelaaja. Vasemman jalan hattutempuista kuusi on muuten tehnyt Lionel Messi, mutta välierissä ei Messi ole kolmen maalin iltoja viettänyt.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Se han marcado 14 hat-tricks con la pierna izquierda en TODA la historia de la Champions League, pero...

#OJOALDATO - Lucas Moura es el primer jugador diestro que marca tres goles con su pie izquierdo en un mismo partido de Champions League.
Marcaron 3 goles con la pierna izquierda en un mismo partido de UCL:

👉 Claudio López 🇦🇷
👉 Adriano (x2 veces) 🇧🇷
👉 Kobiashvili 🇬🇪
👉 Messi (x6 veces) 🇦🇷
👉 Bale 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿
👉 Van Persie 🇳🇱
👉 Dybala 🇦🇷
👉 LUCAS MOURA* 🇧🇷

[*] Único jugador diestro de la lista.

WhoScored-tilastosivu oli Mouran iltapuhteesta niin vakuuttunut, että antoi tälle arvosanaksi ottelusta täyden kympin.

Mielenkiintoista Mouran onnistumisessa on sekin, että hän on toistaiseksi viimeisin Tottenhamin hankkima pelaaja. Spurs osti Mouran tosin jo tammikuussa 2018 – 29 miljoonan euron siirtosummalla – mutta on viettänyt kaksi edellistä siirtoikkunaa ilman ainuttakaan pelaajahankintaa. Ilmiö on modernissa huippufutiksessa äärimmäisen harvinainen, ja siitä on Tottenhamia jopa pilkattukin, mutta tänä UCL-keväänä Tottenham on vaimentanut epäilijät.

Eurooppaan Moura siirtyi jo tammikuussa 2013. Vuodet 2013-2017 hän edusti Paris Saint-Germainia.

WhoScored.com

@WhoScored
.@LucasMoura7: MotM -- Ajax 2-3 @SpursOfficial

Shots(OT) -- 5(3)
Goals -- 3
Key passes -- 2
Dribbles -- 4
Tackles -- 1
Rating -- 10.0

For more player stats -- whoscored.com/Matches/137001…

Omar Chaudhuri

@OmarChaudhuri
Lucas Moura was, of course, the last player Spurs signed - on 31st January 2018