Huuhkajien pelaajille maajoukkuetason pelikaveri? Bayer Leverkusen rikkomassa siirtoennätyksensä

© Kuva: Getty Images

Bundesliiga on kahta sarjakierrosta vaille paketissa, ja siirtomarkkinoilla alkaa käydä yhä kovempi kuhina. Nyt saksalaislehdistö, Bild etunenässä, kertoo Bayer Leverkusenin olevan lähellä rikkoa seuran siirtoennätyksen. Leverkusenissa pelaavat myös Huuhkajien luottovahti Lukas Hradecky ja pitkäaikaistoipilas Joel Pohjanpalo.

Siirtohuhujen kohde on Hoffenheimin keskikentän tähtipelaaja Kerem Demirbay. Bildin mukaan vasenjalkainen Demirbay ilmoitti lauantaina Hoffenheimin managerille Alexander Rosenille, että hän haluaa aktivoida sopimuksensa ulosostopykälän ja jättää seuran kesällä. 25-vuotiaan Demirbayn uskotaan solmivan Leverkusenin kanssa viisivuotisen sopimuksen.

Demirbayn ulosostoklausuuli on 28 miljoonaa euroa. Mahdollisten bonuspykälien myötä siirtosumma voi nousta 30 miljoonaan. Summa rikkoo Leverkusenin aiemman siirtoennätyksen selvästi. Nykyisin ennätystä pitää hallussaan Kevin Volland, josta Leverkusen maksoi niin ikään Hoffenheimille 20 miljoonaa euroa vuonna 2016.

25-vuotiaan Demirbayn markkina-arvo on ollut kovassa kasvussa, sillä Hoffenheim maksoi pelaajasta Hamburger SV:lle vuonna 2016 vain 1,7 miljoonaa euroa. Hoffenheimissa Demirbay on kuitenkin noussut Bundesliigan eliittiin.

Tällä kaudella keskikentän keskustan pelaaja on tehnyt 30 ottelussa neljä maalia ja antanut kymmenen maalisyöttöä. Hän on myös pelannut Saksan maajoukkueessa kaksi peliä, ja oli muun muassa voittamassa Confederations Cupia kesällä 2017. Juniorimaajoukkuetasolla Demirbay edusti vielä Turkkia.

Aiemmin Demirbayn huhuttiin olevan myös Arsenalin kiikarissa, mutta nyt Leverkusen näyttää vievän pisimmän korren. Leverkusenissa Demirbay pääsee myös lähelle kotiseutuaan Gelsenkircheniä, sillä pelintekijä on Schalken juniorikoulun kasvatti.

Demirbayn hankinnan uskotaan viittaavan mahdollisesti Julian Brandtin lähtöön Leverkusenista. Brandtia on huhuttu ainakin Borussia Dortmundiin.

Demirbay aiheutti vuonna 2015 myös kohua, kun hän joutui ottelussa Bibiana Steinhausin, yhden maailman tunnetuimman naiserotuomarin ulosajamaksi. Demirbay kommentoi pelin jälkeen, ”ettei naisilla ole paikkaa miesten jalkapallon parissa”, ja sai rangaistuksekseen viiden pelin pelikiellon sekä komennon tuomaroida tyttöjen jalkapallo-ottelun.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille