Ilves nousi Veikkausliigan kärkipaikalle otettuaan tärkeän vierasvoiton Turusta. FC Inter kaatui runsasmaalisessa kärkikamppailussa 3-2-lukemin.

Ilves sai vauhdikkaan alun, kun Tiemoko Fofana iski avausmaalin jo kuudennella minuutilla. 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli matalan vedon lähietäisyydeltä sisään.

Neljä minuuttia myöhemmin tamperelaiset iskivät pelin toisen maalin. Keskitys kulmapotkusta tuli boksin sisään ja Tatu Miettunen puski Inter-pelaajien välistä pelivälineen maaliverkkoon. Osuma oli Miettusen kauden ensimmäinen.

Inter kavensi 19. peliminuutilla maalin päähän. Niko Markkulan keskitys tuli boksin sisään ja Timo Furuholm sai päätä väliin. Inter-hyökkääjä puski pallon verkkoihin selin maalia päin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @FCInterTurku - @IlvesEdustus 1-2 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Myös turkulaisten tasoitus syntyi vielä avausjakson puolella kulmapotkusta. Juuso Hämäläinen sukelsi keskitykseen ohjaten pallon vasemmalla odottaneelle Niilo Mäenpäälle. 21-vuotias keskikenttäpelaaja laukoi tasoituksen Mika Hilanderin selän taakse.

Maali oli Mäenpään uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Viimeisen vartin alkuun Inter oli lähellä mennä johtoon. Mikko Kuningas ampui maalinedustalta suoraan Filip Valencicin syötöstä, mutta osui sisätolppaan.

Seuraavassa tilanteessa rankaisi Ilves. Pallo putosi Lauri Ala-Myllymäen päästä maalinedustalla odottaneelle Ilari Mettälälle, joka tälläsi voittomaalin verkkoihin.

Lisäajalla Elias Mastokangas sai vielä vastaiskusta yhden tilaisuuden tuoda Interin tasoihin. Miettunen sai jalkaa sen verran väliin, että Inter-pelaajan laukaus osui kimmokkeen kautta vain ylärimaan.

Ilves johtaa sarjaa nyt pisteen erolla HJK:hon. Tamperelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.