Ranskan menestyneimpiin seuroihin lukeutuva Marseille on palkannut portugalilaisen André Villas-Boasin uudeksi päävalmentajakseen.

Hän korvaa tehtävässä ranskalaisen Rudi Garcian, joka valmensi Marseillea vajaat kolme vuotta. Seura tiedotti viime viikolla, että Garcian, 55, pesti päättyy tämän kauden jälkeen.

Villas-Boasin, 41, ja Marseillen sopimus on kaksivuotinen, ja se astuu voimaan 1. heinäkuuta.

Hänen edellisestä valmennuspestistä on ehtinyt vierähtää noin 1,5 vuotta. Villas-Boas valmensi viimeksi kiinalaista Shanghai SIPG:tä, jonka hän jätti marraskuussa 2017.

Olympique de Marseille

@OM_Officiel
Bienvenue à notre nouvel entraîneur, André Villas-Boas 🔵⚪️ #WelcomeAVB #OMnation

Portugalilaisluotsi ilmoitti tuolloin, että hän aikoo pitää pitkän tauon jalkapallosta. Viime vuonna hän mm. ajoi kahdessa rallikilpailussa.

Villas-Boas toimi kykyjenetsijänä maanmiehensä José Mourinhon valmentamissa Portossa, Internazionalessa ja Chelseassa. Hän aloitti oman uransa valmentajana portugalilaisessa Coimbrassa, josta hän siirtyi vuoden jälkeen Portoon, jonka hän johdatti triplamestaruuteen. Hänestä tuli 33 vuoden ja 213 päivän iässä nuorin Uefan kipailun voittanut valmentaja, kun hän saavutti Portossa Eurooppa-liigan mestaruuden.

Sen jälkeen Villas-Boas on valmentanut Chelseassa, Tottenhamissa, Pietarin Zenitissä ja aiemmin mainitussa Shanghai SIPG:ssä.

Villas-Boas on aiemmin kertonut, että hänen ja Mourinhon välit viilenivät, kun hän jätti Mourinhon taustajoukot vuonna 2009 keskittyäkseen omaan uraansa valmentajana. Villas-Boas on kuitenkin useasti korostanut Mourinhon merkitystä hänen omassa kehityksessään.

Myös toisessa Ranskan suurseurassa, Lyonissa, tapahtui tällä viikolla muutoksia valmentajistossa. Lyon pestasi uudeksi päävalmentajakseen Sylvinhon, joka siirtyy tehtävään Brasilian A-maajoukkueen apuvalmentajan paikalta. Lyonin urheilutoimenjohtajana taas aloittaa seuran legendapelaaja ja vapaapotkuspesialistina tunnettu Juninho Pernambucano.

Joukkueen edellinen päävalmentaja Bruno Genesio ilmoitti huhtikuussa, että hän jättää Lyonin tämän kauden jälkeen oltuaan seuran palveluksessa neljä vuotta.

Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas kertoi medialle kaksikon palkkaamisesta jo viime viikolla. Lyon esitteli Sylvinhon ja Juninhon virallisesti tämän viikon maanantaina.

Olympique Lyonnais

@OL
Coach Sylvinho et Directeur Sportif Juninho !