Jürgen Klopp muisteli lapsuutensa lääkekaappia UCL-finaalin alla: ”Hyvä lääke maistuu kamalalta, mutta auttaa”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Siihen on enää kolme päivää, kunnes eurooppalainen jalkapallokausi huipentuu Madridissa pelattavaan Mestarien liigan loppuotteluun. Vastakkain finaalissa asettuvat Liverpool ja Tottenham.

Jürgen Kloppin valmentama Liverpool lähtee loppuotteluun suosikkina. 51-vuotias Klopp janoaa voittoa, sillä hän ei ole nostellut Liverpoolin peräsimessä vielä ainuttakaan pokaalia. Saksan vuosilta muistona on sentään pari Bundesliigan mestaruutta ja cup-coitto, mutta eurokentillä Klopp on saanut seurata muiden juhlimista turhan läheltä jo kolmesti.

Mestarien liigan loppuottelussa Klopp oli Borussia Dortmundin valmentajana vuonna 2013 ja Liverpoolin luotsina viime vuonna. Myös Eurooppa-liigan finaali keväällä 2016 päättyi pettymykseen.

Aiemmissa loppuotteluissa Bayern Müncheniä ja Real Madridia vastaan Kloppin joukkue sai nauttia haastajan roolista. Pettymys oli silti molemmilla kerroilla karvas. Niin karvas, että Klopp turvautuu kiinnostavaan vertaukseen niitä kuvaillessaan. Pointti on vanha tuttu: tappioista voi oppia enemmän kuin voitoista.

– Oman kokemukseni mukaan: hävitty finaali sattuu. Hävitty finaali on kuitenkin joskus kuin lääkettä, Klopp aloitti lehdistötilaisuudessa Frankfurter Allgemeinen mukaan.

– Opin jo lapsena, että hyvä lääke maistuu kamalalta, mutta se auttaa.

– Tätä päivää ajatellen ei ehkä ollut lainkaan niin huono juttu, että hävisimme finaalin viime vuonna. En ole varma, olisimmeko nyt finaalissa, jos olisimme voittaneet viime vuonna.

Klopp muistuttaa, että hänen voitonjanonsa ei pohjaudu henkilökohtaiseen historiaan.

– Maailma odottaa meidän voittavan finaalin. Monet odottavat sitä ehkä vielä enemmän minulta henkilökohtaisesti, koska olen yrittänyt sitä niin usein.

– Haluan ehdottomasti voittaa pelin, mutta en halua sitä itseni takia. Haluan sitä pelaajieni ja tämän mahtavan seuran takia, Klopp lataa.

Kun Klopp saapui Liverpooliin lokakuussa 2015, hän lupasi faneille jonkin pokaalin ensimmäisten neljän vuotensa aikana. Lupauksen täyttämiseen Mestarien liigan loppuotteu tarjoaa toiseksi viimeisen tilaisuuden, ja varmasti sen mieluisamman verrattuna elokuussa pelattavaan Community Shieldiin eli Englannin Supercupiin.

– Odotan itseltäni ainoastaan sitä, että annan kaikkeni. Se ei silti tarkoita, että myös saisi kaiken. Se on kuitenkin ainoa mahdollisuus saada edes jotain, Klopp pyöritteli loppuottelun alla.

Ottelu Tottenham-Liverpool alkaa lauantaina kello 22, ja on nähtävissä C Moren kanavilla.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS