Lazio voitti Atalantan keskiviikkona 2-0 Italian cupin loppuottelussa Rooman olympiastadionilla.

Avausjakson paras paikka tuli 25. minuutilla Atalantalle. Berat Djimsiti laukoi pallon vapaapotkun jälkimainingeissa tolppaan. Sekasorto Lazion maalilla jatkui vielä monta sekuntia ja pallo osui kertaalleen myös Lazion pelaajan käteen. Lopulta Duvan Zapata puski pelivälineen lähietäisyydeltä ohi.

Lazio hallitsi ensimmäisellä puoliajalla palloa, mutta vaarallisemmat tekopaikat loi Atalanta, joka laukoi kolmesti kohti maalia, Lazio ei kertaakaan.

Atalanta kolisteli tolppia myös toisella puolikkaalla. Alejandro ”Papu” Gómez laukoi pallon poikkipuuhun jallitettuaan Marco Parolon tieltään sivuun.

Lazion ensimmäinen yritys kohti maalia tuotti heti tulosta. Vain hetkeä aiemmin vaihdosta sisään tullut Sergej Milinković-Savić puski Lucas Leivan antaman kulmapotkun sisään 82. minuutilla.

S.S.Lazio

@OfficialSSLazio
👨‍🎨 ESPLODE L'OLIMPICO!!!!!!

Atalantan päävalmentaja Gian Piero Gasperini reagoi takaiskuun triplavaihdolla. Kentän jättivät Duván Zapata, Timothy Castagne ja Marten de Roon. Heidän tilalleen tulivat Musa Barrow, Aaron Meijers ja Mario Pašalić.

La Dea ei kuitenkaan saanut kaipaamaansa tasoitusta aikaiseksi. Lazio taas iski vielä kertaalleen 90. minuutilla. Joaquín Correa pääsi Atalantan epäonnistuneesta vapaapotkusta läpiajoon. Hän ohitti vielä Remo Freulerin ja Atalanta-vahti Pierluigi Gollinin ennen kuin laukoi pallon verkkoon.

Lazio varmisti cup-mestaruudella paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Se pelaa voiton ansiosta myös Italian supercupissa, Serie A:n mestaria Juventusta vastaan.