Maalitykki Valenčičin hirmulaukaus pelasti Interille pisteen Helsingistä

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK ja FC Inter pelasivat lauantaina 1-1-tasapelin Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Telia 5G Areenalla Helsingissä.

Molemmat joukkueet väläyttelivät vaarallisuuttaan jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ja kumpikin maalivahti pääsi heti torjuntatöihin.

Pallonhallinnasta käytiin kiivasta taistelua, ja tilanteenpuolikkaita nähtiin kummassakin päädyssä. Timo Furuholm oli jo karata maalintekoon rangaistusalueelle Filip Valenčičin syötöstä, mutta IFK-pakki Riku Selander ennätti viime hetkellä väliin.

Avausmaalista vastasivat kuitenkin isännät 22. minuutilla. Hannu Patronen pelasi pallon toppari Miro Tenhon yli Erikson Carlosille, joka tikkasi vauhtiin ja ujutti pelivälineen takakulmaan. Kyseessä oli brasilialaishyökkääjän kolmas osuma tällä kaudella. 1-0.

IFK ei ensimmäisen jakson loppupuoliskolla enää maalipaikoilla juhlinut, mutta se onnistui pitämään myös vieraat kurissa.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vajaat kymmenen minuuttia, kunnes Inter tuli tasoihin. IFK purki pallon epäonnekkaasti maalitykki Valenčičille, joka latasi pelivälineen voimalla yläriman kautta verkkoon. Valenčičille maali oli jo liigakauden seitsemäs. Hän johtaa nyt sarjan maalipörssiä yhden osuman erolla Hongan Borjas Martíniin. 1-1.

Ottelua jatkettiin Interin hienoisella hallinnalla, mutta myös kotijoukkueella oli paikkansa. Maalivahteja ei kuitenkaan toden teolla testattu.

Turkulaiset hakivat aktiivisesti ratkaisevaa maalia vielä viimeisten minuuttien ajan, mutta osuma ei ollut syntyäkseen. Maalivahti Aati Marttinen pelasti hieman ennen täyttä aikaa Interin toiselta takaiskulta, kun Kevin Larsson pääsi laukomaan vieraiden pallonmenetyksen jälkeen.

HIFK on yhdeksän ottelun jälkeen sarjassa kymmenentenä. Kymmenen ottelua pelannut Inter nousi tasapelipisteen turvin yksin sarjan piikkipaikalle.

Lauantaina pelattiin samaan aikaan myös toinen Veikkausliigan ottelu. Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelasivat 1-1-tasapelin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.