Muistatko vielä tämän kansainvälistä huomiota saaneen Kakkosen ottelun? – Erkka V. Lehtola: ”En kuollut v*tutukseen tuolloin ja tuskin nytkään”

© Kuva: Juha Tamminen

Ei ole kovinkaan tavallinen juttu, että suomalaisesta sarjafutiksesta kirjoitetaan maailmalla. Vielä harvinaisempaa se on, kun kyseessä on kolmannella sarjaportaalla pelattu ottelu.

Vuonna 2013, 3. toukokuuta Kakkosessa pelattiin kuitenkin eeppinen ottelu Gnistan-GrIFK, jonka The Guardian nosti ”viikon otteluksi”, ja jota 101greatgoals kuvaili yhdeksi kaikkien aikojen otteluista. Myös SuomiFutis kirjoitti pelistä joulukuussa 2013 (toinen juttu täällä).

Futiskalenteri muisteli peliä tänään Twitter-tilillään, ja liitti mukaan videokoosteen pelistä. Ottelussa nähtiin kaikkiaan kuusi toinen toistaan komeampaa maalia ja hieno hiekkalaatikkotuuletus, mutta legendaarisen kohtaamisesta tekivät vasta lisäajan tapahtumat.

Gnistan hukkasi lisäajalla kaksi loistavaa maalipaikkaa, joista jälkimmäisessä kaksi pelaajaa pääsi läpiajoon yhdenkään puolustajan estelemättä. Tilanteesta olisi pitänyt naulata taululle 4-2, mutta palloa ei täysin käsittämättömästi maaliin asti saatu. Lisäajan seitsemännellä minuutilla iskikin sitten vajaalla pelannut GrIFK, kun Faton Seferi pommitti ”Granin” tasoihin huikealla kaukolaukauksella ylänurkkaan.

– Eeppinen peli – ehdottomasti. Koska en tuolloin kuollut vitutukseen, tuskin kuolen jatkossakaan, Gnistania tuolloin valmentanut Erkka V. Lehtola kommentoi ajankohtaista nostoa Twitter-tilillään.