Suomalaiset futisseuraajat puhuneet: HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon pitäisi saada potkut

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n alkukausi on ollut todella heikko tuloksellisesti, itse asiassa heikoin sitten vuoden 2007. Tulokset ovat olleet huonoja, mutta myös itse peli on saanut kosolti kritiikkiä.

HJK:n kannattajat vaativat Ilvestä vastaan potkuja päävalmentaja Mika Lehkosuolle, mikä ei sinänsä ole uutta. Kannattajat ovat vaatineet potkuja Lehkosuolle useampana kautena, mutta HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on pitänyt uskollisesti kiinni entisestä pelikaveristaan.

Nyt tilanne alkaa olla tukala. Lehkosuo sai täksi kaudeksi aisaparikseen Jani Sarajärven, joka toi Petri Vuorisen apuvalmentajana VPS:n pelaamiseen pallonhallinnallisia elementtejä kaudella 2017. Samoja elementtejä Sarajärvi on pyrkinyt tuomaan myös HJK:n pelaamiseen yhdessä Lehkosuon kanssa, mutta vielä ei viesti ole mennyt toivotulla tavalla pelaajille.

Järjestimme Suomen suurimassa jalkapalloaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa, kyselyn, jossa kysyttiin yksinkertaisesti, pitäisikö Mika Lehkosuon saada potkut HJK:n päävalmentajan paikalta. Tulos oli melko selvä: Pitäisi.

Lauantai-iltaan, kello 23:een, mennessä kyselyyn oli vastannut 422 jalkapalloseuraajaa. Peräti 64,7 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että HJK:n pitäisi tehdä kova ratkaisu ja antaa Lehkosuolle potkut.

– Bana on tehnyt hienoa työtä, mutta koko hommasta puuttuu nyt ilo, riemu ja taistelutahto. Tarvitaan uusi kasvo, joka luo erilaista intoa alisuorittavaan joukkueeseen. Jatkolappu viime kauden jälkeen irtosi vain sen takia, että ketään muuta ei ollut HJK:lle tarjolla oikein, Aleksi Kallio perusteli.

– Siinä mielessä kyllä, että lähtökohdat huomioon ottaen, HJK:n pitäisi olla täysin ylivoimainen. Kuitenkin yskii ja on yskinyt jo pidempään. Peli on jäänyt paikalleen. Toisaalta taas ei. Koska tarjolla ei Suomesta yksinkertaisesti ole parempaakaan. Joten kausi loppuun näillä, Klubi voittanee mestaruuden kuitenkin ja tilannetta voidaan talvella katsoa uudelleen. Ulkomaalainen koutsi? Mistä sopiva?, Juuso Tall pohti.

Myös Lehkosuon jatkoa perusteltiin.

– Peli kyllä kehittyy, syksymmällä Klubi on lyömätön, kun resurssointi oikeasti alkaa näkyä, Mika Kuivanen kirjoitti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.