Takatalvi kuuluu Suomen kevääseen siinä missä muuttolinnut ja leskenlehdetkin. Vaikka 20 lämpöasteen raja puhkottiin monessa maan kolkassa vain vähän aikaa sitten, on tänään taas tupruttanut taivaalta lunta.

Kolmosesta vauhtia hakeva JJK joutui jo tiedottamaan kauden avausottelunsa peruuntumisesta perjantailta kenttäolosuhteiden vuoksi. Myös lauantain ohjelmassa ollut Ykkösen ottelu AC Kajaani-AC Oulu on siirretty ensi maanantaille.

JJK Jyväskylä

@JJK1923
Tämän illan sarja-avaus @KINGSKUOPIO vastaan joudutaan valitettavasti siirtämään talvisten olosuhteiden vuoksi myöhemmin selviävään ajankohtaan. ☹️ #ootmunjjk #kolmonen #itsspring #nope

Twitterissä on noussut epäilyksiä myös sen suhteen, pystytäänkö Veikkausliigan perjantain ottelu RoPS-HIFK pelaamaan. Sellaistakin huhua esiintyi, ettei Rovaniemen kentän lämmitys olisi päällä lainkaan.

Antti Alakangas

@Alakantti
Ei @Roikaupunki tuo lämmitettävä tekonurmi paljoa auta jos siellä ei laiteta lämpöjä päälle. Paljon on käytännöt (päättäjät?) muuttuneet sitten 2014 Liigacupin ottelun, joka pelattiin helmikuussa pakkasilla. #Veikkausliiga #RoPS

RoPS:n leiristä kuitenkin tyrmättiin nuo huhut perättöminä. Sekä kakkosvalmentaja Pasi Tuutti että RoPS:n urheilujohtaja Jari Ilola vahvistivat SuomiFutikselle, että lämmöt ovat olleet koko ajan päällä.

– Lämmitys on täysillä, ja osa kentästä vihertää jo. Kentän päällä on pieni harso lunta, ja kenttähenkilökunta on valmistautunut harjaamaan kenttää kuntoon, Ilola kommentoi.

Ilola ei voinut vielä puoli kahden maissa vahvistaa, pystytäänkö ottelua pelaamaan. Lopullisen päätöksen asiasta tekee samoihin aikoihin Rovaniemelle saapunut ottelun erotuomaristo.

Joka tapauksessa optimistisia Rovaniemellä ollaan. Lumisade alkoi vasta aamulla ja oli puoli kahden maissa jo laantumaan päin. Sääennusteiden mukaan lumentulo myös lakkaa kokonaan ennen ottelua ja lämpötilakin kipuaa täpärästi plussan puolelle.

– Ei tämä niin poikkeuksellista ole. Omalta peliuralta muistan, kuinka kesäkuussakin on satanut lunta, Ilola muisteli.

Jos ja toivottavasti kun Rovaniemellä pelataan, ovat olosuhteet joka tapauksessa haastavat, sillä napapiirillä puhaltaa myös pohjoistuuli. Ottelun on määrä alkaa kello 18.30, ja sitä voi seurata Ruutu-palvelusta.

Artikkelia muokattu 3.5.2019 klo 17.18: Päivitetty tieto AC Kajaani-AC Oulusta.