Italiassa pelattavan alle 21-vuotiaiden EM-turnauksen finalistit selvisivät torstaina, kun Saksa kaatoi Romanian 4-2 ja Espanja voitti Ranskan 4-1.

Romania oli jo kiinni suuressa yllätyksessä, kun se johti Saksaa tauolle mentäessä 2-1. Saksalaiset tulivat kuitenkin toisella jaksolla rinnalle ja ohi kolmesta erikoistilanteesta.

Ensin Gian-Luca Waldschmidt toi Saksan toisen jakson alussa rangaistuspotkusta tasoihin, ja varsinaisen peliajan viime hetkillä hän tykitti voittomaalin tarkalla vapaapotkulla tolpan juureen.

Squawka

@Squawka
Gian-Luca Waldschmidt has now scored more #U21EURO goals for Germany (7) than any other player has ever managed.

At the double against Romania.

Hetkeä myöhemmin Nadiem Amiri sinetöi toisesta vapaapotkusta loppulukemiksi 4-2.

OptaFranz

@OptaFranz
16 - The German Under-21 are unbeaten in their last 16 games equalizing their record (1982-84 under Berti #Vogts). Invincible. @UEFAUnder21 #GERROU #U21EURO

Ranska siirtyi toisessa välierässä johtoon vartin kohdalla rangaistuspotkusta. Junior Firpo repi Jeff Reine-Adélaïden rangaistusalueella kumoon. Jean-Philippe Mateta toimitti pallon 11 metristä varmasti sisään.

Espanja nousi tasoihin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Marc Roca pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa parikin kertaa ja onnistui toisella yrittämällä.

Myös Espanja osui kertaalleen pilkusta. Mikel Oyarzabalia rikottiin ensimmäisen jakson lisäajalla rangaistusalueella, ja hän ampui itse pallon täplältä sisään.

Squawka Live

@Squawka_Live
Spain U21s 2-1 France U21s HT:

⚽️🇫🇷 Mateta
⚽️🇪🇸 Marc Roca
⚽️🇪🇸 Oyarzabal

VAR playing a role once again as each team converts a penalty either side of Roca's equaliser.

Toista puolikasta ehdittiin pelata vain 1,5 minuuttia, kunnes pallo oli jälleen Ranskan maalissa. Espanja lähti keskikentältä nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo toimitettiin Oyarzabalin ja Fábian Ruizin kautta Dani Olmolle, joka sai siirtää sen tyhjään maaliin.

Ranska oli täysin aseeton ja Espanja puolestaan todella tehokas. Espanjan neljäs maali syntyi 67. minuutilla, jälleen Ranskan pallonmenetyksestä. Pablo Fornals tarjoili hienon ulkosyrjäkeskityksen Borja Mayoralille, joka pisti puolivolleyllaan vielä paremmaksi.

OptaJose

@OptaJose
4 - Spain 🇪🇸 have reached the final of the the UEFA European Under-21 Championship in four of the last five editions, winning the title in 2011 and 2013. Power.

Kisojen loppuottelu pelataan ensi sunnuntaina Stadio Friulilla Udinessa. Saksa ja Espanja kamppailivat keskenään EM-kullasta myös edellisissä kisoissa vuonna 2017. Tuolloin Saksa oli finaalissa vahvempi lukemin 1-0.