Alle 21-vuotiaiden EM-finalistit selvillä – uusinta toissa vuoden loppuottelusta

© Kuva: Getty Images

Italiassa pelattavan alle 21-vuotiaiden EM-turnauksen finalistit selvisivät torstaina, kun Saksa kaatoi Romanian 4-2 ja Espanja voitti Ranskan 4-1.

Romania oli jo kiinni suuressa yllätyksessä, kun se johti Saksaa tauolle mentäessä 2-1. Saksalaiset tulivat kuitenkin toisella jaksolla rinnalle ja ohi kolmesta erikoistilanteesta.

Ensin Gian-Luca Waldschmidt toi Saksan toisen jakson alussa rangaistuspotkusta tasoihin, ja varsinaisen peliajan viime hetkillä hän tykitti voittomaalin tarkalla vapaapotkulla tolpan juureen.

Hetkeä myöhemmin Nadiem Amiri sinetöi toisesta vapaapotkusta loppulukemiksi 4-2.

Ranska siirtyi toisessa välierässä johtoon vartin kohdalla rangaistuspotkusta. Junior Firpo repi Jeff Reine-Adélaïden rangaistusalueella kumoon. Jean-Philippe Mateta toimitti pallon 11 metristä varmasti sisään.

Espanja nousi tasoihin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Marc Roca pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa parikin kertaa ja onnistui toisella yrittämällä.

Myös Espanja osui kertaalleen pilkusta. Mikel Oyarzabalia rikottiin ensimmäisen jakson lisäajalla rangaistusalueella, ja hän ampui itse pallon täplältä sisään.

Toista puolikasta ehdittiin pelata vain 1,5 minuuttia, kunnes pallo oli jälleen Ranskan maalissa. Espanja lähti keskikentältä nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo toimitettiin Oyarzabalin ja Fábian Ruizin kautta Dani Olmolle, joka sai siirtää sen tyhjään maaliin.

Ranska oli täysin aseeton ja Espanja puolestaan todella tehokas. Espanjan neljäs maali syntyi 67. minuutilla, jälleen Ranskan pallonmenetyksestä. Pablo Fornals tarjoili hienon ulkosyrjäkeskityksen Borja Mayoralille, joka pisti puolivolleyllaan vielä paremmaksi.

Kisojen loppuottelu pelataan ensi sunnuntaina Stadio Friulilla Udinessa. Saksa ja Espanja kamppailivat keskenään EM-kullasta myös edellisissä kisoissa vuonna 2017. Tuolloin Saksa oli finaalissa vahvempi lukemin 1-0.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.