Alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa pannaan jakoon myös Euroopan neljä paikkaa ensi vuoden Tokion olympiaturnaukseen. Nämä neljä menevät loogisesti kisojen neljälle välieräjoukkueelle.

Ensimmäisen välieräpaikan nappasi Espanja, joka jyräsi – selkä seinää vastaan ollessaan – lauantai-iltana Puolan maalein 5-0. Kukaan Espanjan pelaajista ei tehnyt yhtä enempää maaleja, joten taso joukkueessa on laaja. Puola putosi samalla lohkon ykköspaikalta kolmoseksi, ja sai heittää haaveet EM-menestyksestä ja olympialaisista.

Toisena piletin Tokion olympialaisiin lunasti Saksa, joka voitti kisojen B-lohkon. Saksan ykköspaikka varmistui 1-1 -tasapelillä Itävaltaa vastaan. Saksan ainoan maalin teki Freiburgin hyökkääjä Luca Waldschmidt, joka johtaa viidellä maalillaan kisojen maalipörssiä. Lähimmät uhkaajat, Italian Federico Chiesa ja Saksan Marco Richter ovat pystyneet kolmeen maaliin.

B-lohkon päätöskierroksella samaan aikaan Tanska voitti Serbian 2-0, ja sijoittui lohkon kakkoseksi. Jatkoon se ei kuitenkaan riitä, sillä välieriin ja olympialaisiin selviytyy vain paras lohkokakkonen. Tanskan maaliero on yhden maalin huonompi kuin Italialla, joten 3-0 -voitto olisi sille tässä vaiheessa vertailussa riittänyt.

Italiassa saadaan kuitenkin odottaa rystyset valkoisina vielä C-lohkon päätöskierroksen tuloksia. Nollakerholaiset Englanti ja Kroatia ovat jo ulkona, mutta molemmat pelinsä voittaneista Ranskasta ja Romaniasta ainakin toinen jatkaa välieriin – ja mahdollisesti molemmat. Juuri tätä pelätään Italiassakin.

Jos Ranska ja Romania pelaavat maanantai-iltana ”sopuisan” tasapelin, selviytyvät molemmat jatkoon ja Italia saa nuolla näppejään. Italia putoaa myös siinä tapauksessa, jos Ranska voittaa Romanian yhden maalin erolla. Jos Ranska voittaa Romanian yli yhdellä maalilla, tai Romania Ranskan millä tahansa erolla, on Italia jatkossa.

– Painajais-Biscotto! Italia on vaarassa pudota Romanian ja Ranskan sopimuksen myötä. Se olisi pahin painajaisemme, kirjoitti Corriere della Sera sunnuntaina kisaisäntien jatkotoiveista.

Biscotto merkitsee kirjaimellisesti ”keksiä”, mutta Italian jalkapalloterminologiassa sillä viitataan salaliittoon tai sopupelailuun.

– Annetaan Biscotto-salaliittojen olla, sillä meidän pitäisi keskittyä mieluummin omiin heikkouksiimme, kirjoitti puolestaan Gazzetta dello Sport.

Ottelu Ranska-Romania alkaa maanantaina kello 22. Yle näyttää kisoista välierät Areenassa ja loppuottelun TV2:ssa.

Lähde: Sport1