Bosnia-Hertsegovina saapuu Tampereelle ilman kahta avainpelaajaansa – mitä se tarkoittaa Huuhkajille?

© Kuva: Juha Tamminen
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintapelit jatkuvat lauantaina Tampereella, kun Bosnia-Hertsegovina saapuu vieraaksi Ratinan stadionille.

Bosnia-Hertsegovina on kerännyt kahdesta karsintapelistään neljä pistettä, Suomi kolme. Kisapaikkaa ajatellen lauantaina on edessä iso kamppailu.

– Bosnia on kova joukkue. He ovat pelanneet aika kauan hyvää jalkapalloa ja saaneet tulosta ja päässeet vielä kisoihin. Niillä on Edin Dzeko kärjessä, kaikki tuntevat hänet, hän on laatupelaaja. Keskikentällä Miralem Pjanic on ollut isossa roolissa, nyt hän ei ole mukana meitä vastaan, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv sanoi Suplan Week of Football -podcastissa.

Juventusta edustava Pjanic sai viime karsintapelissä suoran punaisen kortin Kreikkaa vastaan ja on sen seurauksena sivussa lauantaina. Toinen isossa roolissa pelannut pelaaja, Arsenalin laitapuolustaja Sead Kolasinac, on sen sijaan loukkaantuneena.

Sparv toivoo vastustajan poissaolojen auttavan Suomea, mutta muistuttaa, että Bosnian joukkueessa riittää laatua.

– Heillä on joukkue täynnä laatupelaajia ja se on vaikea vastustaja meille. Se kuulostaa ehkä vähän eksoottiselta maalta, mutta futismaailmassa se ei ole helppo vastustaja.

– Toivon tietysti, että meillä on isompi sauma hallita peliä. Kyllä kotikentällä pitää pystyä hallitsemaan peliä enemmän kuin aiemmin ja jopa dominoida vastustajaa. Luulen, että se on iso menetys Bosnialle, että Pjanic puuttuu. Hän on kuitenkin kapellimestari siellä keskikentällä. Nyt meillä on hyvä sauma näyttää heti alusta lähtien, että me haluamme kuitenkin hallita palloa ja turhauttaa Bosnian.

Tanskalaista Midtjyllandia seurajoukkuetasolla edustava Sparv tietää tulevan ottelun merkityksen.

– Tämä on meille avainpeli minun silmissäni. Taistelemme Bosnian ja Kreikan kanssa toisesta sijasta ja sen takia nämä pelit ovat todella, todella tärkeitä meille. Meillä on iso usko tähän joukkueeseen, meillä on ryhmä täynnä hyviä pelaajia. Nations League osoitti, että meillä on joukkue joka pystyy myös menestymään ja pääsemään pitkälle. Nyt meillä on hyvä boomi ja stadion on ollut loppuunmyytynä pitkään. Nyt menäään vaan voittamaan näitä koviakin maita, Sparv linjasi.

EM-karsintaottelu Suomi-Bosnia-Hertsegovina pelataan lauantaina 8.6. klo 19 alkaen. Ottelu näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplaysta ja Viafreestä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!