Bundesliigan konkarivalmentaja luuli menevänsä Schalkeen – päätyikin Saksan nelostasolle

© Kuva: Getty Images
Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Saksalaisvalmentaja Peter Neururer on tullut tutuksi monen Bundesliigan seuran päävalmentajana, mutta hän luotsasi viimeksi pääsarjaseuraa vuosikymmenen alussa.

Aiemmin tänä vuonna Neururer, 64, luuli jo, että hän on palaamassa Bundesliigan parrasvaloihin, kun Schalken entinen presidentti Josef Schnusenberg soitti hänelle. Schalke oli juuri antanut potkut päävalmentajalleen Domenico Tedescolle, kun Neururerin puhelin alkoi piristä.

Neururer valmensi Schalkea jo vuosina 1989-1990, kun joukkue pelasi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Neururer luuli, että hänen entinen seuransa tarvitsi häntä hädän hetkellä. Schalke oli 14. sijalla Bundesliigassa Tedescon saadessa potkut.

– Hän (Schnusenberg) kysyi minulta, voisinko auttaa ja kertoi, mitä seura aikoi tehdä. ”Mahtavaa, olen mukana”, minä vastasin, sanoi Neururer Rheinische Postin haastattelussa.

– Sitten hän teki välittömästi selväksi, että minun ei kannattaisi pyytää isoa palkkaa. Sekään ei ollut ongelma minulle, joten lupasin, että olen sataprosenttisesti mukana.

Neururer saneli kuitenkin yhden oman ehtonsa. Hän sanoi, että ei voi luvata vievänsä seuraa ensi kaudella Mestarien liigaan.

Siinä vaiheessa Schnusenberg meni hetkeksi hiljaiseksi ja totuus tuli ilmi. Schnusenberg ei puhunutkaan Neururerille paikasta Schalken päävalmentajana, vaan Saksan neljännellä sarjatasolla pelaavan SG Wattenscheid 09:n urheilutoimenjohtajan pestistä. Schnusenberg on itse Wattenscheidin hallituksessa mukana.

Neururer oli kuitenkin jo lupautunut mukaan, joten hän otti tehtävän vastaan ja todisti olevansa sanojensa mittainen mies.

– Ensin olin ällikällä lyöty. Mutta minä olin lupaukseni tehnyt.

Schalke veti kauden loppuun väliaikaisvalmentaja Huub Stevensin johdolla ja tuli Bundesliigassa 14. sijalle. Ensi kaudesta lähtien joukkuetta valmentaa David Wagner.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!