Espanja sai revanssinsa ja otti alle 21-vuotiaiden EM-kultaa

© Kuva: Getty Images
Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Espanja voitti sunnuntaina Saksan 2-1 alle 21-vuotiaiden EM-kisojen loppuottelussa. Joukkueet kohtasivat EM-finaalissa myös edellisissä kisoissa toissa vuonna, mutta tuolloin Saksa oli vahvempi 1-0.

La Rojita siirtyi johtoon jo seitsemän minuutin jälkeen hallittuaan ottelun ensihetkiä. Se juoni pallon parilla syötöllä Fabián Ruizille, joka kiihdytti kohti Saksan rangaistusaluetta ja laukoi hieman ennen sitä. Veto upposi vastustamattomasti takanurkkaan. 1-0.

Saksa pääsi toden teolla peliin mukaan vasta reilun vartin jälkeen, mutta Espanjan maalivahti Antonio Sivera pääsi toistaiseksi vielä helpolla.

Puolen tunnin tienoilla Espanjan kapteeni ja toppari Jesús Vallejo taklasi pahasti myöhässä Gian-Luca Waldschmidtiä. Vallejo selvisi keltaisella kortilla, vaikka hänen jalkansa oli korkealla ja tilanne tarkistettiin vielä videolta.

Tauolle mentäessä Espanjalla oli neljä maalintekoyritystä ja Saksalla seitsemän, mutta Ruizin täysosuma oli ainoa maalia kohti suuntautunut laukaus.

Toisella puoliajalla Saksa pakotti pitkään Espanjan vetäytymään ja ottamaan vastaan. Espanja pääsi etenemään vain harvoin ja parin pelaajan voimin.

Saksan pitkä painostus kuivui kasaan 69. minuutilla. Maalintekijä Ruizin kierteinen laukaus tuotti yllättäviä vaikeuksia Saksan maalivahdille Alexander Nübelille, joka pudotti pelivälineen eteensä. Irtopallossa oli ensimmäisenä paikalla Dani Olmo, joka chippasi kuulan Núbelin yli verkkoon. 2-0.

Carlos Soler oli vielä kaunistella lukemia, mutta hänen tulinen kutinsa kimposi 81. minuutilla tolpasta takaisin peliin.

Saksa sen sijaan tuli vielä yhden maalin päähän. Nadiem Amiri laukoi rangaistusalueen tuntumasta, ja veto otti matkalla ratkaisevan kimmokkeen Vallejosta. 2-1.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Pool ja Gunners maanantain huippumatsissa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!