Serbia pelasi viime kesänä MM-turnauksessa ja voitti oman lohkonsa syksyn Nations Leaguessa. Kaikki näytti maajoukkueen suhteen tuolloin vielä hyvältä, mutta EM-karsintojen alussa maan palloliiton pinna oli lyhyt.

Serbia haki maaliskuussa Portugalista hyvän 1-1 -tasapelin ja rökitti maanantaina Liettuaa maalein 4-1. Noiden kahden pelin väliin mahtui kuitenkin itsenäisen Serbian historian rajuin tappio, sillä perjantaina Ukrainassa kotijoukkue oli parempi maalein 5-0. Koskaan aiemmin ei Serbia ollut hävinnyt A-maaottelua näin tylyin numeroin.

Koska Serbian valmentajien pestien pituus on ollut keskimäärin varsin lyhyt, tuskin kukaan kovin rajusti yllättyy siitä, että tuon tappion myötä päävalmentaja Mladen Krstajic sai lähteä. Pelaajaurallaan muun muassa Werder Bremeniä ja Schalkea edustanutta 45-vuotiasta Krstajicia eivät pelastaneet hyvät muistot viime vuoden maaotteluista, vaan kenkää tuli vajaat kaksi vuotta jatkuneen työskentelyn päätteeksi.

Uutta valmentajaa ei vielä ole nimetty, mutta mikäli tehtävään haetaan jokin täysin uusi nimi, saa Serbia jo kymmenennen valmentajansa 2010-luvun aikana. Rabomir Antic valmensi Serbiaa vuosina 2008-2010 kaikkiaan 28 ottelun ajan, mutta sen jälkeen pisin pesti on kestänyt 19 ottelua. Tähän pystyivät Krstajic sekä vuosina 2012-2013 Sinisa Mihajlovic.

Lyhimmät pestit olivat puolestaan vuonna 2014 Ljubinko Drulovicilla ja Dick Advocaatilla. Molemmat luotsasivat Serbiaa vain neljän pelin ajan. Advocaat on myös 2010-luvun ainoa ei-serbialainen valmentaja, joka on maajoukkuetta luotsannut.