Hollannin huipputoppari odottaa Nations Leaguen loppuottelua: ”Emme kohtaa pelkästään Cristiano Ronaldoa”

© Kuva: Getty Images

Portugali ja Hollanti selvittivät tiensä Nations Leaguen lopputurnauksen finaaliin, joka pelataan ensi sunnuntaina Estádio do Dragãolla Portossa. Niiden voittamat Sveitsi ja Englanti kohtaavat aiemmin samana päivänä pronssiottelussa Estádio D. Afonso Henriquesilla Guimarãesissa.

Turnauksen isäntämaa Portugali päihitti keskiviikkona Sveitsin 3-1. Portugalilaisten kapteeni Cristiano Ronaldo siivitti hattutempullaan joukkueen loppuotteluun. Hollanti taas kaatoi Englannin torstaina jatkoajan jälkeen samoin lukemin.

Sunnuntaina luvassa on mielenkiintoinen kohtaaminen myös yksilötasolla, kun Ronaldo saa vastaansa Hollannin kapteenin, toppari Virgil van Dijkin, jota pidetään hänen tavoin pelipaikallaan yhtenä maailman parhaimmista pelaajista.

Ronaldo ja van Dijk ovat kohdanneet kahdesti aiemmin. Van Dijk onnistui myös maalinteossa, kun Hollanti voitti Ronaldon kipparoiman Portugalin 3-0 harjoitusottelussa viime vuoden maaliskuussa.

Pari kuukautta myöhemmin tosipelien koittaessa Ronaldo vei pidemmän korren. Hänen edustamansa Real Madrid kaatoi Liverpoolin Mestarien liigan loppuottelussa 3-1.

Tällä kaudella van Dijkin edustama Liverpool meni Mestarien liigassa päätyyn asti voittaen finaalissa Tottenhamin 2-0. Ronaldo siirtyi viime kesänä Juventukseen, joka putosi turnauksesta jo puolivälierissä Ajaxia vastaan.

Ronaldo osoitti keskiviikkona hattutempullaan olevansa hyvässä terässä, mutta van Dijkin mukaan Hollannin joukkue ei voi keskittyä vain Juventus-tähden vartioimiseen.

– Emme kohtaa pelkästään Cristiano Ronaldoa, me kohtaamme mahtavan Portugalin joukkueen. Saa nähdä, mitä tapahtuu, kommentoi van Dijk Goalin mukaan.

– Odotan innolla loppuottelussa pelaamista tämän joukkueen kanssa. Me annamme kaikkemme, jotta voimme lopussa nostaa sen pokaalin ilmaan ja tehdä kaikki ylpeiksi.

Toinen uhka Portugalin joukkueessa saattaa olla 19-vuotias João Félix, joka debytoi keskiviikkona A-maajoukkuetasolla.

Hänen ensiesiintymisensä Ronaldon rinnalla ei ehkä vielä säväyttänyt, mutta Félix latoi tällä kaudella Benfican paidassa vakuuttavat tehot tiskiin: 43 ottelua, 20 osumaa ja 11 maalisyöttöä.

Félix on van Dijkille tuttu pelaaja televisiolähetyksistä.

– Minäkin katson jalkapalloa, katsoin Eurooppa-liigaa. Kaikki ovat nähneet hänet. Hän on iso lahjakkuus.

– Hänellä on kirkas tulevaisuus edessään, jos hän pysyy nöyränä ja jatkaa kovaa työntekoa. Toivottavasti voimme lannistaa heidät.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!