Huuhkajien yllätysnimellä pitänyt kiirettä – takana 1,5 vuoden kausi: ”Ehdin olla kotona yhden päivän ja sit tulin tänne”

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Benjamin Källman nostettiin yllätysnimenä Suomen A-maajoukkueen mukaan EM-karsintaotteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan.

Huuhkajat isännöi Bosnia-Hertsegovinaa lauantaina Ratinan stadionilla Tampereella ja vierailee tiistaina Liechtensteinin Vaduzissa Rheinpark Stadionilla.

Källman, 20, aloitti kauden 2018 FC Interissä, jossa hän ehti pelata elokuun puoliväliin saakka. Sitten oli vuorossa lainapesti skotlantilaiseen Dundee FC:hen. Lainasopimuksen oli määrä kestää tähän kesään asti, mutta diili purettiinkin jo tammikuussa.

Nuorelle hyökkääjälle löydettiin kuitenkin heti uusi seura. Hän siirtyi loppukauden mittaisella lainasopimuksella tanskalaiseen Vendsysseliin, joka pelasi sesongin viimeisen ottelunsa viime sunnuntaina.

Interissä Källmanin kausi 2018 alkoi jo tammikuun puolella Suomen Cupissa. Takana on siis 1,5 vuotta lähes tauotonta pelaamista ja treenaamista. Hän sanoo kuitenkin SuomiFutiksen Instagramissa, että väsymys ei tunnu vielä jaloissa.

– Kyllähän nyt on ollut periaatteessa 1,5 vuotta ilman breikkiä.

– Mut ei se (väsymys) oikeastaan (tunnu). Mä haluun tehä tätä jalkapalloa, ja on aina kunnia mennä maajoukkueen kanssa. Ja varsinkin tää nyt, kun pääsi tänne (A-maajoukkueeseen), niin saa lisää energiaa.

– Ei se varsinkaan tällä hetkellä tunnu missään.

Päättynyt kausi oli Källmanin ensimmäinen ulkomailla. Hän myöntää, että Tanskassa asiat sujuivat ehkä paremmin kuin Skotlannissa. Dundeessa Källman pelasi 19 ottelussa yhteensä noin 1 050 minuuttia, viimeisteli yhden maalin ja syötti kaksi. Vendsysselissä hän ehti pelata 13 ottelussa yhteensä 800 minuuttia, teki kaksi maalia ja syötti yhden.

– Varsinkin kun sai vähän onnistumisia siellä Tanskassa, niin mä sanoisin, että se pelasti vähän.

– Todella paljon on tapahtunut. Pakko muuttaa maata ja kaikkee, niin onhan se vaikeeta, mut sanoisin, että tällä hetkellä mulla on ihan ok maku varsinkin siitä Tanskan keikasta.

Skotlannissa jalkapallo oli sitä mitä saattoi odottaakin: nopeaa ja fyysistä. Källman nostaa kuitenkin esiin juuri skottijalkapallon henkisen puolen, joka yllätti hänet hieman, vaikka oli hän siihen varautunutkin.

– Kyl mulla oli ajatus ja olin kuullut siitä, mut kyl se aina vähän yllättää kuitenkin. Kun sä tuut sinne ja oikeesti koet sitä, niin se on aina erilaista kuin lukisi sitä jostain.

– Ihan positiivista sekin on. Jalkapallopelaajana tuntuu paremmalta kuitenkin. Onhan se (skotlantilainen jalkapallo) aggressiivista ja kaikkee, mut mä kans tykkään siitä.

Källman on lainasopimuksensa päättyessä taas Interin pelaaja, mutta hän ei vielä osannut sanoa, missä pelit jatkuvat.

– En oikeastaan tiedä. Nyt on niin aikaista sanoa vielä. Just tullu Tanskasta, ehdin olla kotona yhden päivän ja sit tulin tänne (maajoukkueen mukaan), niin en oo kuullut mitään vielä.

– Tän jälkeen pitäis saada vähän huilata ja sit voi taas mennä.

Källman ei kommentoinut, onko mahdollista, että hän pelaa vielä tällä kaudella Veikkausliigaa Interin paidassa.

SuomiFutis-sivuston IGTV:ssä on myös katsottavissa Lukas Hradeckyn juttutuokio. Källmanin videohaastattelusta selviää myös, kuka on hänen suosikkipelaajansa. Lisäksi luvassa vielä ennen lauantain Bosnia-Hertsegovina ottelua Juha Pirisen pidempi haastattelu. Ota siis SuomiFutis-sivuston Instagram seurantaan TÄÄLTÄ.